Compania de brokeraj Aida Broker de Asigurare a rămas fără autorizaţia de funcţionare, ca urmare a nerespectării prevederilor deciziei emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Totodată, Autoritatea a sancţionat compania şi cu radierea ei din secţiunea I şi trecerea în secţiunea II din Registrul intermediarilor principali, potrivit unui comunicat al ASF. Decizia a fost aprobată miercuri în şedinţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În aceeaşi şedinţă, ASF a aprobat numirea Tanjiei Blatnik în funcţia de director general al societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare, iar pe cea a lui Plaxenco Iacob în poziţia de administrator al firmei Lea Broker de Asigurare.

ASF a aprobat actul privind majorarea capitalului Euroins

De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea actului constitutiv ca urmare a majorării capitalului social la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare şi a aprobat calculul contribuţiilor anuale datorate de administratorii fondurilor de pensii private Fondului de Garantare a Drepturilor din sistemul de pensii private pentru anul 2021.

În plus, a fost aprobată emiterea unei decizii prin care se confirmă că societăţile Vitesco Technologies România şi Vitesco Technologies Engineering România, angajate în tranzacţii realizate intragrup cu instrumente financiare derivate extrabursiere cu societatea Continental Aktiengesellschaft, se încadrează în excepţia de la obligaţia de raportare prevăzută în articolul 9 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012 (EMIR).

În fine, ASF a emis de asemenea o decizie prin care se confirmă că societăţile Egger România şi Egger Technologia, angajate în tranzacţii realizate intragrup cu instrumente financiare derivate extrabursiere cu societatea Egger Holzwerkstoffe GmbH, se încadrează în excepţia de la obligaţia de raportare prevăzută în articolul 9 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012 (EMIR).

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea