Imagini de coşmar în Spania!

Incendiu de pădure devastator în sudul Spaniei. Un pompier şi-a pierdut deja viaţa

Un puternic incendiu de pădure devastează sudul Spaniei. Aproape o mie de persoane au fost evacuate de urgenţă, iar o importantă axă rutieră a fost închisă, transmit autorităţile spaniole, potrivit agenţiei AFP.

Joi, un pompier a murit în timp ce lupta alături de colegii săi pentru a stinge incendiul de pădure.

Pompierul avea 44 de ani şi făcea parte dintre cele aproximativ 400 de efective mobilizate împotriva incendiului, care a izbucnit miercuri seară în munţii Sierra Bermeja, în provincia Malaga, transmite guvernul regional din Andaluzia într-un comunicat.

Aproape 30 de avioane îi sprijină pe pompierii ce se luptă cu flăcările

Carmen Crespo, ministrul Mediul din regiunea Andaluzia, a ieşit într-o conferinţă de presă. Focarul este extrem de periculos, a spus aceasta, subliniind dificultăţile cu care se confruntă pompierii spanioli în tentativa lor de a controla incendiul.

Pompierii care intervin pe teren sunt ajutaţi, din aer, de 29 de avioane care aruncă din aer cantităţi mari de apă deasupra zonei cuprinse de flăcări.

Oamenii au avut doar câteva minute să-şi părăsească locuinţele

În jur de 1.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor ca măsură de precauţie, în principal în municipalitatea Estepona, o zonă foarte apreciată de pensionari şi de turiştii britanici, informează guvernul regional andaluz.

Mai multe persoane evacuate au relatat, pentru televiziunea publică spaniolă TVE, drama prin care au trecut. Oamenii spun că au avut la dispoziţie doar câteva minute înainte de a-şi părăsi locuinţele.

Potrivit pompierilor spanioli, combaterea incendiului este îngreunată de pantele abrupte şi de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autorităţile locale consideră că ar putea fi vorba despre un incendiu pornit cu intenţie, având în vedere că flăcările s-au aprins în mai multe zone în acelaşi timp.