"Avem un plan de mediu – era finalizat de anul trecut şi nu a fost modificat", a declarat Ondra Otradoves. Acesta a adăugat că obiectivul ArcelorMittal este ca oţelăria să devină profitabilă şi va fi nevoie de trei ani pentru a se ajunge la un prag de rentabilitate. 

ArcelorMittal şi-a exprimat interesul în achiziţionarea Ilva. Tribunalul a declarat insolvenţa Ilva anul acesta, datoriile oţelăriei totalizând aproape trei miliarde de euro. 

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi furniza oţel pentru producătorii auto, de echipamente electrice şi constructorii de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la oţelăria Ilvo de la Taranto, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicată într-un scandal de poluare. 

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

AGERPRES