Cine ar putea să-i ia locul lui Vladimir Putin? S-a produs o fisură la conducerea Kremlinului

Mai precis, istoricul Mihai Manea a declarat la Antena 3 că Aleksandr Bortnikov, șeful serviciului de securitate FSB, este indicat drept creierul ce ar putea prelua puterea la Kremlin. Totodată, istoricul a amintit de faptul că șeful FSB este un lider renumit al spionilor din Rusia.

„Serghei Narîşkin a fost umilit într-un mod teribil spunându-i-se că ezită, că nu mai este atât de fidel cauzei. Imaginea a fost luată, a apărut și pe canalele occidentale. Acolo s-a produs o fisură. Putin reproșează serviciilor secrete că nu l-au informat în legătură cu ceea se întâmplă în realitate în Ucraina. Aleksandr Bortnikov, care este se pare creierul extrem de rafinat și cult, am citit un veritabil CV al său pe Sky News, s-ar pregăti să-i ia locul”, a declarat Mihai Manea la Antena 3.

Decizia luată recent de Vladimir Putin

Marți după-amiaza, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu a declarat, după negocierile dintre Rusia și Ucraina, că au fost înregistrate cele mai semnificative progrese de la începerea negocierilor.

La scurt timp, Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse la negocieri, a declarat că Rusia nu se opune unei eventuale aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie agenția RIA Novosti.

David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei, spune că rezultatele reuniunii, care a avut loc marți sunt ”suficiente pentru o întâlnire la nivel de șefi de stat”.

El a mai spus că Ucraina insistă pentru „un acord internaţional care să prevadă garanţii internaţionale de securitate”.

„Vrem un mecanism internaţional privind garanţii de securitate, prin care statele garante să acţioneze în mod similar cu prevederile Articolului 5 al NATO şi chiar în mod mai ferm”, a afirmat David Arahamia, după negocierile de la Istanbul.

În același timp, Mihailo Podoliak, un alt membru al delegației ucrainene, a precizat că s-a decis reluarea negocierilor bilaterale referitoare la statutul Crimeei, anexată în 2014 de către Rusia.

De asemenea, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, generalul Alexander Fomin, a explicat că trupele trimise de Kremlin în jurul Kievului și Cernihivului „își vor reduce drastic activitatea”, pentru „a spori încrederea reciprocă în cadrul viitoarelor negocieri de pace”.