Cătălin Drulă a anunțat, prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook, că are încă o veste bună pentru Drumul Expres DX12 Craiova-Pitești.

Potrivit ministrului, a fost anunțat câștigătorul pentru construcția lotului 4 (între Colonești și Pitești). Acesta mai spune că pentru proiectare sunt prevăzute 12 luni iar pentru execuție 24 de luni.

”Încă o veste bună pentru Drumul Expres DX12 Craiova-Pitești – a doua pe această săptămână.
Tocmai a fost anunțat câștigătorul pentru construcția lotului 4 (între Colonești și Pitești), cu o lungime de 31,8 km. Este vorba de aceeași firmă românească care construiește loturile 2 și 3.
Ca orizont de timp, contractul prevede 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, iar perioada de garanție este de 120 de luni.
Îmi doresc ca procesul să nu mai fie tergiversat de alte contestații și ca, în zilele următoare, CNAIR să semneze contractul cu antreprenorul.”, spune ministrul Transporturilor.

Banii pentru contract provin din fonduri europene

Ministrul Transporturilor mai precizează că valoarea contractului este de 617 milioane de lei și că banii provin din fonduri europene.

Ulterior, Cătălin Drulă a făcut și o scurtă trecere în revistă a celorlalte loturi din Drumul Expres Craiova-Pitești.

”Contractul valorează 617 milioane lei, iar banii provin din fonduri europene.
Cum stăm cu celelalte loturi:
– lotul 1 (17 km) are ca termen de finalizare anul 2022 – săptămâna aceasta am emis penultima autorizație de construire, constructorul are front de lucru pe 80% din tronson, vom finaliza curând ultimele exproprieri și pentru cei 3km unde încă nu se lucrează;
– pe lotul 2 – Balș-Slatina – se lucrează cu peste 700 de oameni și utilaje la cei 40 de km ai tronsonului. Stadiul este de circa 60%, așa că ne așteptăm ca acest lot să fie gata la final acestui an, conform promisiunii constructorului!
– pe lotul 3 – Slatina-Colonești – constructorul român (același ca pe loturile 2 și 4) face organizarea de șantier, iar în martie încep din plin lucrările, care se vor finaliza tot în 2022.
DX12 Craiova-Pitești (121 km) este unul dintre principalele obiective la capitolul transport rutier, aflat în programul de guvernare. Anul acesta alocăm 760 de milioane de lei pentru acest proiect.
Continuăm munca pe toate proiectele și livrăm fapte, nu vorbe.”, arată ministrul.