Vești bune pentru pensionari de la Ministerul Muncii. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Raluca Turcan a anunțat că se lucrează intens pentru o nouă lege a sistemului public de pensii.

Totodată, ministrul a subliniat faptul că sunt aproape două luni de când există întâlniri pentru stabilirea primului proiect de lege de acest tip din această perioadă.

„Sunt aproape două luni de când ne întâlnim zilnic pentru a lucra la un nou cadru normativ privind pensiile din sistemul public. În foarte scurt timp, vom prezenta primul proiect de lege elaborat în această perioadă”, a scris Raluca Turcan pe facebook.

Ministrul Muncii a mai adăugat că această nouă lege este absolut necesară pentru ca sistemul de pensii să fie unul echitabil și sustenabil.

O nouă lege a sistemului public de pensii

Raluca Turcan a ținut să le transmită mulțumiri tuturor colegilor săi, atât de la Minister cât și din cadrul Casei Naționale de Pensii  pentru toată implicarea și munca prestată în toată această perioadă.

„Vom continua efortul de analiză și elaborare a unei noi legi a sistemului public de pensii, demers absolut necesar pentru a avea, în sfârșit, un sistem echitabil și sustenabil.

Le mulțumesc colegilor mei din Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii, pentru ideile bune, pentru implicare și pentru munca intensă din această perioadă!”, a mai scris Raluca Turcan pe contul personal de facebook.

De menționat este faptul că noul ministru al Muncii a testat în urmă cu câteva zile un nou soft pentru evaluarea dosarelor de pensii. Potrivit ministrului, acesta a fost testat la Tulcea.

Raluca Turcan a testat un soft pentru dosarele de pensii

„Am testat la Casa Județeană de Pensii Tulcea, noul soft care va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public. De săptămâna viitoare, vom prezenta acest soft tuturor caselor teritoriale de pensii, care vor evalua astfel:

🔵 250 000 de dosare ale agricultorilor, care sunt în format letric (dosar cu șină);
🔵 1 300 000 de dosare într-un format mai ușor de accesat;
🔵 3 400 000 de dosare într-un format intermediar care va fi modernizat.

✅ La AJPIS Tulcea, am discutat cu inspectorii sociali și cu reprezentanții AJOFM despre situația persoanelor vulnerabile identificate în cadrul campaniei pe care o avem în derulare, dar și despre modul în care se realizează consilierea celor care pot intra pe piața muncii. Astfel, persoanele cu o educație sub nivelul a opt clase sunt îndreptate către programe de tipul ”a doua șansă”, iar cele care pot avea acces la calificare sunt îndrumate să acceseze cursuri în acord cu cererea de pe piața locală a muncii.

✅ Până în momentul de față, la nivel național au primit repartiții de angajare 10% dintre persoanele consiliate, adică 3000 din totalul de aproximativ 30 000.

Sperăm ca la finalul acestei campanii, în cadrul căreia vom evalua 170 000 de titulari de ajutor social și 413 000 beneficiari reali, să creștem rata de ocupare și integrarea acestor persoane pe piața muncii”, scris Raluca Turcan.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan