Lovitură totală pentru românii cu centrale! Tanczos Barna va propune o interdicţie

Ministrul Mediului susține că Bucureştiul este oraşul care „doar aşa poate să trăiască”, dacă apartamentele din blocurile noi se vor conecta la sistemul de distribuţie a energiei termice, la centrale de scară sau de bloc.

„Voi propune coaliţiei de guvernare, în luna ianuarie, o reglementare nouă, adică o interdicţie de centrale individuale în blocurile noi. Nu este un capăt de ţară. Sunt deja oraşe unde se recomandă, în primul rând, conectarea la sistemul de distribuţie a energiei termice, după care varianta aceasta, cu centrale la nivel de scară, măcar sau, dacă nu, la nivel de bloc. Deci, nu este o noutate. Bucureştiul este oraşul care doar aşa poate să trăiască”, a declarat Tanczos Barna la Digi24.

Nu se va interveni peste centralele care sunt deja autorizate

De asemenea, ministrul a subliniat faptul că nu se va interveni peste centralele care sunt deja autorizate şi se află la locuinţele individuale nou construite.

„Dacă va fi proiect de lege, va trebui să treacă de Parlament. Dacă va fi ordonanţă de urgenţă, o să apară un pic mai devreme, dar, încă o dată, nu se va interveni peste cele care sunt deja autorizate şi sunt la locuinţele individuale nou construite. În locuinţa individuală n-ai altă variantă decât varianta centralei pe lemne sau pe gaz, electrică, individuale”, a completat ministrul Mediului.

România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică

Potrivit acestuia, România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică în momentul de față, fiind nevoie de dezvoltarea reţelelor, care necesită „investiţii uriaşe şi timp de ordinul zecilor de ani”.

Astăzi, România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică. Dar ar trebui să îşi propună. Sunt conştient de faptul că pentru acest lucru este nevoie de dezvoltarea reţelelor, care necesită investiţii uriaşe şi timp de ordinul zecilor de ani”, adaugă ministrul Mediului.