Adevărul despre aceste suplimente în trend. Ne pot face mai mult rău?

Clorofila este substanța fără de care plantele nu ar putea trăi, alimentând fotosinteza. Acum, clorofila a devenit un element esențial în unele suplimente datorită pretinselor sale capacități de combatere a cancerului, anti-îmbătrânire și de curățare a pielii, potrivit Howstuffworks.

„Suplimentele cu clorofilă sunt populare datorită conținutului lor ridicat de antioxidanți. Antioxidanții există în pigmenții coloranți ai fructelor și legumelor, motiv pentru care practic toți medicii și dieteticienii sunt de acord să mănâncăm ”un curcubeu” „pentru a obține beneficiile acestor antioxidanți”, spune medicul dietetician Diana Gariglio Clelland. „Clorofila conferă plantelor culoarea verde, deci e logic de ce extragerea capacității sale antioxidante a devenit populară”.

Clorofila se alătură mai multor suplimente derivate din plante, de la opțiuni complexe de vitamine B până la pulbere din proteine ​​de cânepă.

Nu utilizați aceste suplimente ca înlocuitor pentru fructe și legume

Mulți oameni nu au în alimentația lor legume și verdețuri, astfel încât suplimentele cu clorofilă sunt considerate o modalitate rapidă și ușoară de a remedia această problemă, însă unii experți avertizează împotriva acestora.

”Deși există cercetări care indică faptul că suplimentele cu clorofilă pot avea beneficii (ameliorarea acneei, încetinirea creșterii tumorilor în studiile pe animale), nu utilizați aceste suplimente ca înlocuitor pentru fructe și legume” spune dieteticianul Amanda A. Kostro Miller. Puteți obține clorofilă naturală mâncând spanac și alte legume verzi”, adaugă ea.

Nu a fost încă studiată în studii pe scară largă

În plus, trebuie știut că există clorofilă și clorofilină. Clorofila este substanța naturală a plantei, insolubilă în apă, iar clorofilina este un derivat al clorofilei folosit în suplimente. Deși mulți fani ai clorofilinei o vor lăuda, ea nu a fost încă studiată în studii pe scară largă, peer-reviewed. În ciuda dovezilor limitate privind beneficiile pentru oameni, clorofilina nu pare să aibă multe efecte adverse.

„Deși este considerată sigură, singurele efecte secundare cunoscute ale clorofilei lichide sunt problemele gastrointestinale, cum ar fi diareea”, spune Gariglio-Clelland.

Sursă foto: Dreamstime