O hotărâre a Tribunalului Regional Superior din Karlsruhe prevede că utilizarea unei aplicații pentru radare de viteză în timpul conducerii este interzisă chiar dacă un pasager are aplicația rulând pe telefonul mobil. Decizia a fost publicată într-o hotărâre a Curții Regionale Superioare din Karlsruhe, care a respins plângerea unui automobilist în vârstă de 64 de ani din districtul Rin-Neckar.

Aplicațiile de detectare a aparatelor radar sunt acum interzise în Germania

În Heidelberg, Germania, bărbatul a fost oprit de polițiști deoarece depășise în mod evident viteza legală, potrivit instanței. Atunci când a fost verificat, a împins intenționat telefonul mobil al pasagerei sale în lateral. Polițiștii au găsit, în cele din urmă, aplicația, iar șoferul a primit o amendă de 100 de euro. Acesta a refuzat însă să o plătească.

Acum, Curtea Regională Superioară a decis că amenda este legală.

Legea privind circulația rutieră nu interzice numai utilizarea de către șofer a aplicațiilor de detectare a radarelor de viteză, ci și rularea activă a unei astfel de aplicații pe telefonul mobil al unui alt ocupant al vehiculului.

Semnul de CarSharing a creat confuzie în rândul șoferilor din Germania

Acest semn de circulație a creat confuzie în rândul șoferilor din Germania care nu știau ce anume reprezintă. Noul semn va fi întâlnit în zonele cu locuri de parcare, dar sub nicio formă nu trebuie să parcați acolo, deoarece acest lucru este interzis.

Mai exact, semnul reprezintă loc de parcare pentru vehiculele de tip car-sharing. Astfel, atunci când vedeți acest semn, înseamnă că locurile de parcare semnalizate sunt destinate vehiculelor de tip car-sharing, iar restul mașinilor nu pot parca pe acele locuri.

„Semnul CarSharing este folosit ca semn suplimentar la semnul de circulație „Parken” (314 sau 315) pentru a marca locurile de parcare CarSharing. Spațiile de parcare generale de car-sharing din spațiile publice, unde fiecare vehicul de car-sharing poate fi parcat, pot fi identificate cu această combinație de indicatoare.”, transmite portalul carsharing.de

Conform Legii privind circulația rutieră din Germania, astfel de vehicule pot fi parcate chiar în zona interzisă de parcare, dacă semnul alb-negru cu o mașină tăiată în jumătate și patru oameni este atașat ca semn suplimentar.