Etapa a doua a programului naţional de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat vineri, 15 ianuarie. Platforma informatică a avut însă probleme, site-ul fiind uneori chiar indisponibil, iar locurile disponibile pentru vaccinare s-au epuizat extrem de repede. Ministrul Sănătăţii vine cu soluţii.

Ministrul Sănătăţii: Evident că înţelegem frustrarea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii din Cabinetul Cîţu, a venit cu un mesaj pentru toţi românii nemulţumiţi că nu s-au putut înscrie pentru vaccinare. El spune că înţelege frustarea oamenilor şi va acorda sprijin specialiştilor STS şi de la Comitetul de Vaccinare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor.

“”Dacă ne uităm la cifre (…), lucrurile nu arată rău, în sensul că peste 75%, adică trei sferturi dintre cei înscrişi, fac parte din aceste două categorii cele mai vulnerabile şi anume vârstnici şi persoane cu boli cronice.

Însă la nivel individual evident că înţelegem frustrarea şi încercăm să îi ajutăm pe colegii specialişti de la STS şi cei de la Comitetul de Vaccinare să remedieze lucrurile cât de repede se poate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ce se întâmplă dacă nu te poţi programa?

Vlad Voiculescu vine şi cu o idee în sprijinul celor care nu se pot programa la o anumită dată: înscrierea pe o listă de aşteptare.

“Vor exista câteva variante pe care le vom lansa mâine sau poimâine pentru ca toată lumea care vrea să se înscrie să poată să facă acest lucru. Există câteva alternative pe care le pregătim. Este simplu.

Dacă platforma nu o să poată să permită o programare pentru anumită dată, atunci luăm în considerare o anumită listă de aşteptare pe care oamenii să se înscrie, urmând că ei să poată să fie contactaţi ceva mai târziu prin call center”, a precizat, luni, ministrul Sănătăţii, la o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor şi Televiziunea Română.

Problema cea mai mare referitoare la campania de vaccinare

Vlad Voiculescu a spus şi care este, în prezent, obstacolul cel mai mare în campania naţională de vaccinare. Este vorba de numărul insuficient de doze de vaccin sosite în România.

„Problema în acest moment nu sunt cei care nu vor să se vaccineze sau diferitele teorii ale conspiraţiei, ci problema cu care ne confruntăm şi noi şi se confruntă o lume întreagă este insuficienţa cantităţii de vaccin pe care o avem disponibilă”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea