Cum afli cine te sună cu număr necunoscut?

Dacă ai primit un apel de la un număr necunoscut, poți afla cine a fost fără să fii nevoit să suni înapoi. Există mai multe tehnici pentru a afla numărul.

De exemplu, românii care locuiesc în Germania pot afla cine a fost dacă folosesc căutarea inversă. Aici poți insera numere de telefon mobil și numere de telefon fix pentru a identifica proprietarul acestora.

Este important aici de menționat că acest sistem funcționează doar în cazul în care proprietarul conexiunii a consimțit la participarea în căutarea inversă. În schimb, puteți utiliza și aplicația pentru a efectua căutarea inversă. O variantă gratuită pentru acest scop este aplicația de la „dasoertliche.de”. Această aplicație este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

iphone telefon mobil telefoane mobile smartphone
SURSA FOTO: Freepik – Rawpixel

Cum folosești aplicația?

Această aplicație nu este deloc greu de folosit.

În primul rând, trebuie să descarci și să instalezi aplicația. După ce deschizi aplicația, prima imagine va fi cu câmpul de introducere „Cine sau ce căutați?”.

Odată apăsat pe el, se deschide un meniu de căutare standard. De asemenea, pe dreapta vei găsi fila numită „Căutare inversă” .

Aici inserați pur și simplu numărul de telefon mobil sau fix al cărui proprietar doriți să îl identificați. Dacă numărul este înregistrat, proprietarul va fi afișat.

Totuși, probabilitatea de reușită în căutarea inversă a numerelor de telefon mobil este destul de redusă, deoarece doar câteva dintre acestea sunt salvate în agenda telefonică.

telefon mobil
SURSA FOTO: Dreamstime

Cum afli numărul cu Google?

Dacă nu ai aflat numărul prin prima metodă, atunci poți încerca prin Google. Pașii nu sunt grei nici în acest caz. Mai întâi caută numărul de telefon fix sau mobil pe Google.

Pentru a asigura o căutare precisă, plasați numărul de telefon între ghilimele, ca în exemplul „0170 123456789”. Astfel, Google va căuta doar această secvență exactă de numere.

Cu un pic de noroc, motorul de căutare poate identifica o companie asociată cu numărul respectiv.

Cum afli numărul cu mesageria vocală?

De asemenea, căsuța poștală poate fi utilă pentru a identifica proprietarul telefonului mobil. Puteți asculta mesajul de voce al proprietarului telefonului mobil atunci când accesați direct căsuța poștală a acestuia.

În funcție de furnizor, este posibil să fie necesar să introduceți două numere specifice între prefixul de apelare și numărul de telefon.

De exemplu, dacă numărul afișat este „0170-123456789”, prefixul 0170 indică faptul că numărul a fost atribuit de Deutsche Telekom.

Dacă codul căsuței lor poștale este 13, atunci trebuie să introduceți 13 între prefixul zonal 0170 și numărul 123456789, astfel formați „0170-13-123456789”. Codurile rămân valabile și după ce schimbați furnizorul.

Cum afli numărul cu WhatsApp?

O căutare în serviciul de mesagerie WhatsApp poate fi, de asemenea, foarte eficientă.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să adăugați numărul necunoscut în lista de contacte a smartphone-ului.

După aceea, deschideți aplicația WhatsApp și atingeți pictograma care vă permite să compuneți un nou mesaj.

În lista de contacte care se deschide, selectați numărul necunoscut. Apoi, se va deschide fereastra de chat corespunzătoare.

În această fereastră, puteți vedea un nume asociat cu numărul, în cazul în care persoana este conectată la WhatsApp și a atribuit un nume în lista de contacte.