Potrivit Retuers, începând cu data de 7 septembrie, Wizz Air va reduce semnificativ zborurile săptămânale, către şi dinspre Ungaria. Ultima mișcare a companiei aeriene survine în urma închiderii graniţelor pentru străini de către guvernul de la Budapesta ca măsură de prevenire a extinderii epidemiei de coronavirus, informează news.ro.

La finalul săptămânii trecute, Ungaria a anunţat că va închide graniţele pentru străini începând de pe 1 septembrie, pentru a combate creşterea infecţiilor cu noul coronavirus. În cazul ungurilor care vor reveni în ţară, aceștia vor fi obligaţi să intre în carantină.

Aproape 100 de zboruri anulate

Astfel, Wizz Air a anunţat prin intermediul unui comunicat că va opera 32 de zboruri pe săptămână în perioada 7-30 septembrie, comparativ cu 126 de curse în perioada 1-6 septembrie..

”Din 7 septembrie şi până pe 30 ne putem aştepta la o scădere mai mare a numărului de curse şi numai cursele cele mai populare vor fi disponibile pentru pasageri”, a anunţat compania aeriană.

Compania low-cost, care s-a extins în ultimii ani din esul în vestul Europei, a fost unul dintre operatorii aerieni care şi-au revenit cel mai rapid după criza Covid-19.

Totodată, săptămâna trecută, Wizz Air a avertizat că redresarea sa ar putea stagna din cauza avertismentelor şi restricţiilor legate de Covid-19, care îngreunează călătoriile în Europa, dar a precizat că regulile din Marea Britanie referitoare la carantină nu au determinat compania să îşi reconsidere planurile de extindere pe termen lung.

Care este situația în Ungaria

În Ungaria, situația pare să se agraveze de la o zi la alta. Potrivit ultimelor date, duminică, Ungaria a înegistrat 292 de cazuri noi de infecţii cu noul coronavirus, acesta fiind cel mai ridicat număr consemnat de la începutul pandemiei.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Ungaria a consemnat în total 5.961 de cazuri de infecţii şi 614 decese.