BCR vine în întâmpinarea ordonanței pe care Guvernul, prin ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că o va da. Conform proiectului de ordonanță, Executivul îi va exonera de la plată pe clienții băncilor pentru locuințe, care au încasat în trecut primele de stat ce trebuie restituite la buget.

„BCR va continua toate căile legale pentru clarificarea situației, având în vedere faptul că a respectat în permanență legea și a reprezentat interesele clienților. Există un proiect de ordonanță de urgență pentru normalizarea situației și ne exprimăm speranța că această soluție legislativă va permite clienților să beneficieze de predictibilitatea legii privind sistemul de economisire creditare. Considerăm că ordonanța de urgență va îmbunătați în primul rând situația clienților care au accesat conform legii și cu bună credință soluția de economisire creditare pentru locuire și viață în condiții decente”, a transmis BCR.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în luna iulie că sute de mii de clienți ai băncilor de locuințe vor fi obligați să restituie o parte din primele de stat încasate. Conform Curții aceste sume au fost plătite nelegal și trebuie recuperate.