A treia doză de vaccin este obligatorie pentru protecția îndelungată împotriva Covid-19! Primele două doze oferă protecție doar pentru o perioadă limitată.

În plus, cofondatorul companiei farmaceutice germane BioNTech, care a participat la realizarea vaccinului Pfizer, nu recomandă relaxarea restricțiilor pentru cei vaccinați deja.

A treia doză de vaccin este obligatorie! Avertismentul lui Ugur Sahin

Ugur Sahin, care conduce BioNTech împreună cu soţia sa, cercetătoarea Özlem Türec, a avertizat că în orice caz eficacitatea maximă a vaccinului – de 97% – este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, a reamintit că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă.

Potrivit estimărilor actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi.

Este clar că acest lucru va avea loc, deoarece “toţi ne dorim să revenim la normalitate”, dar trebuie să evităm să facem “discriminare” între cei vaccinaţi şi cei care încă nu au avut acces la vaccin, a subliniat el.

“Trebuie să fim precauţi şi să nu cădem în aşa numita ‘cultură a invidiei'”, a avertizat Sahin.

Vaccinul PfizerBioNTech, eficient împotriva tulpinei indiene

Ugur Sahin este încrezător că vaccinul dezvoltat în laboratorul său şi distribuit de partenerul său american Pfizer este “eficient” şi împotriva variantei indiene, relatează miercuri EFE.

“Metoda noastră se bazează pe experienţa căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante şi, până acum, cu toate am obţinut rezultate bune”, a declarat Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanţi ai mass-media din Germania.

“Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi împotriva variantei indiene”, a spus el referitor la această mutaţie a virusului SARS-CoV-2, mult mai agresivă decât cele detectate anterior.

“Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutaţiilor cunoscute”, a insistat el.

Sursă foto: Dreamstime.