Deși guvernul Orban se prezintă a fi unul liberal, deci, măcar la nivel teoretic, unul care va sprijini mediul de afaceri și deci care ar fi trebuit să crească gradul de încredere al investitorilor în economia românească, evoluția Leului în cotațiile bursiere nu semnala luni acest lucru.

Astfel, în jurul orei 17:30, la aproximativ 30 de minute după succesul din Parlament al guvernului Orban, cotațiile intraday arătau un curs aflat în ușoară creștere, atât pentru cotația LEU/EUR (euro), cât și în cazul LEU/USD (dolar american).

Cu precădere în raport cu moneda americană LEUL a dat semne de depreciere, cursul înregistrând un avans de + 0,20%. Iar raportul dintre LEU și Euro a consemnat o apreciere a cursului cu + 0,10%.

Trebuie precizat că evoluția monedei naționale este una surprinzătoare, în condițiile în care învestirea unui noi executiv și sfârșitul perioadei de incertitudine politică erau de așteptat să aducă o întărire a Leului, deci, în consecință, cotații mai scăzute pentru cursul de schimb cu principalele valute.