Ministrul Muncii a făcut un anunț major: Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor. Vor urma pentru evaluare dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate.

Angajații din casele de pensii muncesc asiduu la recalcularea dosarelor, a dat asigurări Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a făcut anunțul: Stimulente pentru cei care și-au dublat activitatea

”Determinarea colegilor din casele de pensii din România de a menține ritmul evaluării dosarelor este o dovadă de implicare pe care o primesc, din fericire, în cele mai multe locuri din țară.

Toți cei implicați știu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activități în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) și stimulente pentru cei care și-au dublat practic activitatea.

Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenția noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal și acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil.

În felul acesta pregătim cadrul legal pentru absorbția banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reformă care pe lângă recalculare, digitalizare și dotare cu echipamente cuprinde și această componentă de sprijin pentru structurile actuale implicate în acest proces fără precedent.

”Este un proces complex, dar absolut necesar”

Urmează să avem consultări cu instituții partenere precum Ministerul Finanțelor, astfel încât să prezentăm o variantă care să respecte toate rigorile.

Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România și facem acest lucru în paralel cu procesarea dosarelor actuale ale românilor care se pensionează. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul în care sunt deja implicate resurse considerabile.

Calendarul nostru ține cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât și de gradul de complexitate al acestora – am evaluat deja peste 230 000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate.

Ca inițiator al recalculării pensiilor din România îmi doresc ca acest proces să fie parcurs cu atenție și respect față de beneficiari, dar și fără întârzieri și din aceste motive voi continua să mă aflu cât de des posibil între colegii din teritoriu, între cei care înțeleg și contribuie la acest efort.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan.