Un jurnalist economic de 36 de ani a aunţat pe contul de Facebook că s-a înscris la USR.

Mihai Tănase a lucrat 4 ani ca reporter economic la agenţia de ştiri Mediafax, a fost editor la Magazinul Progresiv şi acum este managing editor la Trends by HRB. 

A studiat la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

„Luna aceasta m-am înscris în USR, mai exact USR Sector 2. Principalul motiv pentru care am făcut-o a fost preocuparea pentru colectarea selectivă și gestiunea deșeurilor, domeniu care este administrat dezastruos în București. Este o zonă în care politicul are o influență extrem de mare, așa că o schimbare în bine nu se poate obține decât pe cale politică.

Pe de altă parte, așa cum mulți dintre noi ne dorim, îmi doresc o schimbare în modul în care România este condusă de politicieni. Mi se pare că doar stând ‘pe margine’ și criticând nu ajută prea mult.

Am ales USR pentru că este un partid care ia deciziie și își asumă strategiile într-un mod transparent, are o democrație internă care funcționează destul de bine și, chiar dacă este încă la început, are o structură organizatorică funcțională. Nu în ultimul rând, aici există o comunitate numeroasă interesată de protecția mediului.

Recunosc că nu mă vedeam implicat într-un USR condus de Nicușor Dan, chiar dacă sunt convins că a avut și are în continuare cele mai bune intenții. Partidul mi se pare însă mult mai pragmatic cu conducerea actuală, mai flexibil și mai orientat către obiective.

Obiectivul meu este să conving cât mai multe persoane să meargă la vot și să nu se mai justifice cu clișeul că ‘toți politicienii sunt la fel’.”, scrie Mihai Tănase, pe Facebook.