Ioana Tufaru nu a putut avea o relație cu tatăl ei

Ioana Tufaru a avut o relație foarte distantă cu tatăl ei. De vină era chiar atitudinea lui, care nu îi permitea fiicei să se apropie emoțional.

Familia celor doi artiști a fost marcată de suferință. Regretatul actor s-a despărțit de Anda Călugăreanu la doar doi ani de la căsătorie după ce s-a îndrăgostit de actrița Vasilica Tastaman. Anda Călugăreanu a fost apoi răpusă de cancer pulmonar pe 15 august 1992, la vârsta de 45 de ani.

Peste zece ani, fiica ei avea să rămână fără tată. Dan Tufaru a murit în 2002, la 58 de ani. Tatăl ei a fost răpus tot de cancer.

Ioana Tufaru vorbește deschis la peste 20 de ani de la moartea tatălui despre momentul morții lui. Tufaru nu s-a putut apropia niciodată de tatăl ei, actorul nu i-a spus niciodată că o iubește și nu a fost deschis față de ea nici pe patul de spital.

Fiica artiștilor a aflat de la actorul George Mihăiță că tatăl ei este în stare gravă, la Spitalul Elias.

„Tatăl meu nu mi-a spus niciodată te iubesc. Eu nu l-am auzit, poate mi-a spus când dormeam, dar eu nu l-am auzit niciodată. El nu a lăsat garda jos nici măcar în momentul în care eu m-am dus la el la spital.

Nevorbind cu el, a trebuit să aflu de la altcineva că Dan a fost luat în pătură, este în metastază la Spitalul Elias, l-au luat aproape în comă. Acest om, și îi mulțumesc că mi-a spus, este George Mihăiță”, povestește Tufaru.

George Mihăiță
SURSA FOTO: Facebook, George Mihăiță

Dan Tufaru a murit din cauza unui cancer esofagian

Ioana Tufaru poveștește că George Mihăiță i-a spus să meargă la spital pentru a profita de a petrece ultimele clipe cu tatăl ei.

„El mi-a spus să mă duc să-l văd dacă vreau pentru că nu voi mai avea foarte mult șansa. Drept dovadă, am fost astăzi la el și am vrut să mă duc a doua zi, dar nu am mai avut la cine. A avut cancer esofagian, în metastază pe creier din ce am înțeles eu”, a povestit Ioana Tufaru, pentru WOWnews.

Tufaru a povestit și despre momentul morții mamei ei. Călugăreanu a aflat de boală după un turneu în Israel, când la radiografie medicii au observat o pată pe plămân. În Israel, cântăreața a suferit de o pareză pe nervul recurent în gât. În următoarele lui, starea ei s-a deteriorat considerabil.

„Mama mea a murit și ea de cancer pulmonar.(…) Știu că a plecat în turneu în Israel cu doamna Stela Popescu și domnul Alexandru Arșinel. S-a întors de acolo, la sfârșitul lui aprilie deja nu mai putea să vorbească. Descoperise acolo, din ce îmi aduc aminte, o pareză pe nervul recurent în gât. Aceea nu îi permitea să respire. Domnul Arșinel îi spunea și ei textul pe scenă, pentru că spunând în șoaptă nu o auzea nimeni”, povestește fiica artistei.

După ce s-a întors în București, medicii români i-au dat vestea despre cancer. Boala era galopantă și a fost depistată prea târziu.

„A venit în București, au început durerile și a ajuns la spital. La spital i-au făcut o radiografie și i-au spus că are o pată pe plămân, de mărimea unei monede.(…) I-au spus că e posibil să se absoarbă în timp, dar se simțea din ce în ce mai rău”, spune Tufaru.

Fiica artistei povestește că aceasta respira cu trei sferturi de plămâni:

„A fost galopant cancerul și depistat destul de târziu. Aveau niște prieteni în Grecia care au venit și au luat-o acolo și acolo i-au pus diagnosticul de cancer.

Deja avea afectat un plămân și un sfert din celălalt. Respira practic cu trei sferturi de plămâni. În trei luni parcă, așa s-a prăpădit”, a mai povestit aceasta.