Veste cruntă pentru toţi românii. Anunţul a venit chiar de la Ministerul Sănătăţii. Oamenii lui Vlad Voiculescu s-au decis să spună totul.

Cea mai proastă veste despre coronavirus

Este cea mai proastă veste legată de coronavirus. Noua tulpună britanică este mult mai periculoasă decât cu ceea ce ne-am confruntat până acum.

“Este noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie mai periculoasă?

Da. Una dintre cele trei tulpini noi circulante ale virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în decembrie 2020 în Marea Britanie și este denumită B.1.1.7 (VOC 202012/01).

Din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări. De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecția cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

De aceea este important să respectăm în continuare regulile de distanțare și igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului.

Institutul de Sănătate Publică din România a publicat pe 23 februarie o analiză epidemiologică a primelor 136 de cazuri cu varianta din Marea Britanie identificate pe teritoriul țării noastre. Conform distribuției cazurilor pe județe, se poate observa o răspândire extinsă a noii variante pe teritoriul României.

Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede. Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate.

Om cu om #OprimPandemia”, spun cei de la Ministerul Sănătăţii într-o postare pe o reţea de socializare.

Anunţul lui Rafila despre noua tulpină

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este convins că noua tulpină de coronavirus circulă în toate județele României, însă nu peste tot s-a făcut secvențiere. Î

n ceea ce privește o tulpină românească, Rafila spune că e mai degrabă vorba de o mutație care a fost descoperită și în alte 34 de țări, care încă nu pune probleme.

„E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai ușor decât tulpina clasică. În ceea ce privește preponderența ei, nu am informații că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată.

E posibil să fie așa, dar până când nu devine operațional acest sistem național de secvențiere a unor tulpini suspecte  nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini.

Sunt convins că în toate județele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă”, a spus Rafila, conform Antena 3.