Fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Staicu, care a condus printre altele echipele Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov şi selecţionata feminină a României, a decedat la vârsta de 85 de ani, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

„Gheorghe Staicu, fost jucător la Steaua Bucureşti şi antrenorul naţionalei feminine în perioada 2002-2007, a decedat la finalul săptămânii, la vârsta de 85 de ani. Acesta suferea de Alzheimer de peste 10 ani.Federația Română de Fotbal și naționala feminină transmite sincere condoleanțe familiei și celor apropiați! Naționala feminină, care dispută luni, de la ora 18:00, un joc amical împotriva Slovaciei, va ține un moment de reculegere în memoria sa, înainte de startul jocului.”, se arată pe site-ul FRF.

În cariera de antrenor, Gheorghe Staicu a pregătit echipe precum Olimpia Satu Mare, cu care a reuşit două promovări şi a jucat o finală de Cupă a României, FC Bihor, FC Braşov, Jiul Petroşani, UM Timişoara, Universitatea Cluj şi FC Baia Mare.

De asemenea, Gheorghe Staicu a fost antrenor la loturile olimpice şi selecţioner al loturilor feminine de junioare şi senioare. Ca jucător, Staicu are în palmares două titluri de campion şi o Cupă a României, toate cu Steaua Bucureşti.

Drama prin care a trecut Gheorghe Staicu

Gheorghe Staicu împlinise 85 de ani pe 18 decembrie. De peste un deceniu, fostul fundaș al Stelei și antrenor suferea de boala Alzheimer, iar din 2012 era internat în azil. Vestea că familia l-a internat la Căminul de bătrâni „Sf. Petru” din Popeşti-Leordeni a șocat lumea fotbalului. „Soţia m-a adus aici cu japca!”, spunea Gigi Staicu, pe 17 mai 2012. „Nu comentez”, a reacționat Victoria Staicu, la vremea respectivă.

După 9 ani, soția lui Gigi a povestit drama prin care trece alături de bărbatul cu care era căsătorită de 45 de ani. „Doar printr-o minune cerească mai trăiește”, a anunțat Victoria, 71 de ani, în ianuarie 2021.

„L-am luat de la azilul particular din Popești-Leordeni după patru luni. Mi l-au slăbit de la 80 de kilograme la 50 de kilograme. Îi țineau nemâncați, le furau mâncarea. Era de groază. „, spunea atunci soția antrenorului.

Sursă foto: FRF