Privatizarea Oltchim, una dintre priorităţile mele la conducerea Ministerului Economiei
Andrei Gerea, nominalizat de PNL la conducerea Ministerului Economiei, a susţinut marţi că una dintre priorităţile sale este privatizarea Oltchim.

‘Venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc ca o prioritate la privatizarea Oltchim’, a spus Gerea, la Parlament, adăugând că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

El a subliniat că preluarea conducerii Ministerului Economiei este o sarcină care îl onorează.

‘Este o sarcină care mă şi onorează, dar şi având în vedere toate greutăţile (…) nu este de natură să mă cocoşeze, dar totuşi mă emoţionează şi sper să fac faţă încrederii acordate. Este, într-adevăr, un minister greu, traversăm o perioadă dificilă cu toţii, deşi România s-a încadrat de la începutul anului pe un trend ascendent din punct de vedere macroeconomic. Producţia industrială se află pe plus după multă vreme. Ştiu foarte bine că sunt foarte multe lucruri nerezolvate, deşi performanţa ministrului anterior a fost foarte bună, dar sunt convins că împreună cu colegii mei şi cei care sunt în continuare în minister voi colabora, voi reuşi să ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem’, a afirmat Gerea.

Andrei Gerea speră să aibă performanţă la conducerea acestui minister.

‘Sunt un om de echipă şi, având în vedere că fac parte din echipa liberală, eu zic că aceasta ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru sau de gândire. În rest, sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o în toate locurile unde am fost. Îmi doresc tare mult să am succes şi îmi doresc să pot rezolva măcar câteva dintre problemele care sunt, şi nu puţine, la nivelul ministerului’, a mai spus el. AGERPRES