Andreea Esca a marcat o nouă victorie! A câștigat un proces important după 7 ani

În urmă cu 7 ani, Andreea Esca a prezentat un material despre o femeie din Focșani care a condus cu viteză mare pe contrasens. Femeia, un medic cunoscut din Focșani, a considerat că materialul i-a pătat reputația, motiv pentru care și-a căutat dreptatea în instanță. Mai mult decât atât, aceasta cerea daune de 34.000 de euro de la Andreea Esca, Andreea Marinescu și Mihai Dedu, scrie româniatv.ro.

Acum procurorii au decis că Andreea Esca și echipa Pro TV și-a făcut doar datoria, în timp ce medicul din Focșani este obligată să plătească cheltuieli de judecată, astfel: 11,867.87 de lei în faza apelului și 11.867,24 de lei în faza de recurs. Suma totală pe care o are de plătit este de 4.750 de euro.

„Supunând faptele probate din prezenta speță celor detaliate mai sus, Tribunalul notează că au a fi subliniate următoarele aspecte: pârâții se bucură de nivelul de protecție al libertății de exprimare conferit mass-media, pârâții au realizat afirmațiile în calitate de jurnaliști, au fost expuse exclusiv fapte, nu și judecăți de valoare, acestea având o bază factuală consistentă și fiind relatate în mod obiectiv și cu bună-credință, reclamanta, subiect al articolului, deși nu este om politic și nici nu rezultă a avea o notorietate locală relevantă, exercită o profesie de interes public iar faptele relatate sunt în mod neîndoielnic de interes public‘, se arată în motivarea instanței la faza de apel.

Ce spune Andreea Esca despre plecarea din televiziune

În luna septembrie a acestui an, Andreea Esca a fost invitată în emisiunea „Întrebarea Mesei Rotunde” a actorului Marius Manole. Acolo, prezentatoarea de la Pro TV a fost întrebată dacă s-a gândit să renunțe la televiziune și până când s-a gândit să urmeze acest domeniu.

„Eu cred că până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. În alte țări mult mai mult preț pe… să fii tânără, să arăți bine. Depinde și de emisiune. Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a răspuns Andreea Esca.