Ministrul justiției și-a urcat toată magistratura in cap.

Prin modul subiectiv in care a procedat cu șeful DNA, ministrul a pus procurorii sub control politic. Prin modul vendetist prin care procedează cu seful Ministerului Public, ministrul confirma intenția de desființare a justiției penale.
Totul depinde de declarațiile de azi de la ora 18. Dacă anunță că demisionează, totul reintra in normal. Dacă își cere scuze pentru atacurile nefondate la adresa justiției și pentru că s-a transformat într-un fel de ministru al injustiției, poate că totul reintra in normal. Dar dacă alege să continue cu atitudinea asta de șef al magistraților și un fel de reprezentant al intereselor infractorilor, dacă persistă într-un război cu instituțiile statului, dacă ignoră în continuare recomandările și standardele internaționale, atunci riscă să determine o reacție nemaiîntâlnită din partea magistraților români. Eu spun să nu riște, căci nici nu știe de ce suntem în stare! Avem și noi răbdarea noastră, dar nu e nelimitată. Ajunge un an de crucificare a noastră de către ministrul justiției, timp în care au fost ignorate nevoile sistemului de instanțe, parchete, probațiune, administrație penitenciară, a scris Dănileț pe Facebook.

CSM: Afirmaţiile cu caracter general ale ministrului Justiţiei – de natură a pune la îndoială credibilitatea Ministerului Public

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) consideră că ultimele afirmaţii ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la activitatea procurorilor, pot afecta credibilitatea Ministerului Public.

„Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului Justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora ‘Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are, (…) s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti’. Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa Justiţiei din România. Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public”, se arată într-un comunicat al CSM transmis, marţi, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, toate mesajele transmise în spaţiul public ar trebui să contribuie la creşterea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie.

„Secţia pentru procurori subliniază nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, inclusiv ministrului Justiţiei”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES.