Evenimentul de toamnă al Amazon a fost organizat pentru prima oară online. Gigantul american a prezentat, joi, o dronă de securitate pentru interior, alarme auto şi două noi dispozitive Fire TV, pe lângă alte produse, potrivit Reuters.

Drona de securitate pentru interior prezentată de Amazon are rolul să înregistreze video pentru securitatea locuinţelor, iar produsele auto sunt destinate alertării proprietarilor de vehicule în cazul tentativelor de spargere a maşinilor.

În 2018, Amazon s-a implicat în afacerile cu produse pentru securitate, după ce a cumpărat compania Ring, producătoare de sonerii smart şi camere video.

Drona va purta numele de Ring Always Home Cam, zboară pentru a filma în zone prestabilite şi va putea fi cumpărată pentru 249 de dolari, a anunţat Amazon.

Alarma auto şi softul Ring Car Connect vor fi compatibile la început cu modelele Tesla. Softul va afişa înregistrări video şi va informa clienţii dacă vehiculul este descuiat, printre alte funcţii, scrie news.ro.

Dispozitivele Fire TV prezentate la evenimentul organizat de Amazon oferă utilizatorilor acces la aplicaţii populare precum Disney+, Netflix, Hulu şi altele. Dispozitivele concurează în mod direct cu Roku şi Apple TV. Amazon spune că oamenii petrec mai mult timp în faţa televizoarelor ca urmare a pandemiei, iar compania consideră televizorul ca fiind elementul central al unei locuinţe şi doreşte să ofere utilizatorilor mai multe funcţii.

Noile dispozitive Fire TV Stick şi Fire TV Stick Lite sunt primele dispozitive de streaming ale Amazon care vor oferi un ecran home reproiectat, când vor fi lansate săptămâna viitoare. Fire TV Stick şi Fire TV Stick Lite sunt relativ similare şi vor fi vândute pentru 39,99 de dolari, respectiv 29,99 de dolari.

Amazon a mai prezentat, joi, şi un nou serviciu de streaming pentru jocuri video, în sistem cloud, numit Luna, similar cu serviciul Stadia al Google. Un alt dispozitiv prezentat au fost boxele sferice Echo, actualizări precum funcţia de ştergere a tuturor înregistrărilor de pe produsele controlate vocal şi o capacitate îmbunătăţită de a discerne dacă vorbirea este adresată Alexa sau unor persoane din locuinţă.

Noile funcţii oferite de Amazon ar putea să ajute compania să concureze mai agresiv Roku, care deţine o cotă de 50% pe piaţa globală a streamingului prin televizoarele conectate, oportunităţile de dezvoltare fiind puternice, potrivit unei note din august a analiştilor băncii Deutsche Bank.