Google dă lovitura! Reprezentanții companiei vor să arate câte cazuri de Covid-19 sunt într-o zonă. Potrivit CNBC, Google a anunţat o nouă funcţie a serviciului Google Maps, care va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă geografică

Informaţiile vor fi luate de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă. Harta va fi disponibilă în 220 de ţări şi teritorii.

Cu alte cuvinte, utilizatorii pot folosi Google Maps pentru a vedea stadiul epidemiei de Covid-19 în zona unde se află, ceea ce poate fi de ajutor dacă boala se va răspândi mai rapid în toamnă şi în iarnă.

În plus, cei care vor accesa această aplicație, vor putea vedea şi dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a-şi face planuri de călătorie.

Toți cei care dețin iPhone-uri şi telefoanele cu sistem Android începând din această săptămână vor putea folosi funcția în cauză.

În context, trebuie spus că pandemia cu noul coronavirus face ravagii inclusiv în România dar și în alte părți din Europa, precum Italia, Franța, Spania sau Belgia. În Bulgaria, autoritățile au decis să prelungească starea de urgență la nivel național, decizie luată din cauza epidemiei de coronavirus. Guvernul de la Paris a decis să înăsprească măsurile împotriva coronavirusului din cauza ultimului raport. În ultimele 24 de ore, Franța a înregistrat peste 13 mii de noi cazuri de coronavirus. Marea Britanie a înregistrat miercuri mai mult de 6.178 de noi cazuri de Covid-19, confirmând un puternic focar al epidemiei de care se temeau autorităţile în cea mai afectată ţară din Europa, cu aproape 42.000 de morţi. Și în Italia situația este catastrofală. Purtarea măştii a devenit obligatorie 24 de ore din 24 în centrul istorie din Genova, cel mai mare port din nordul Italiei. Autorităţile au luat această decizie pentru a lupta împotriva creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.