Alunecare uriașă de teren în India! O autostradă a fost lovită de valul de pământ care a măturat totul în cale.

Sezonul musonic extrem de ploios pune mari probleme autorităților indiene, care nu se confruntă cu primul dezastru de acest tip.

Alunecare uriașă de teren în India! Căutări disperate

Cel puțin două persoane au murit și alte zeci sunt prinse sub resturi într-o alunecare de teren imensă în statul Himachal Pradesh din nordul Indiei.

În jur40 de oameni ar fi prinși sub pământ, după ce o alunecare de teren uriașă s-a produs în statul indian Himachal Pradesh, informează BBC.

Un camion, un autobuz de pasageri și mai multe mașini au fost acoperite de pământ și pietre, relatează presa locală. Alunecarea de teren a lovit o autostradă din districtul Kinnaur.

Poliția și autoritățile locale au început operațiunile de salvare, a anunțat Jairam Thakur, ministrul-șef al statului.

Nu se știe pentru moment ce a provocat alunecarea de teren de miercuri. Poliția de frontieră indo-tibetană a fost trimisă la fața locului să ajute în cadrul operațiunii de salvare, iar Forța Națională de Răspuns la Dezastre a fost pusă în stare de alertă.

Rapoartele locale spun că cinci persoane au fost salvate, dar în jur de 30 de persoane sunt încă blocate.

Mai multe alunecări de teren dezastruoase în ultimele luni

Nouă persoane au fost ucise luna trecută în Himachal Pradesh atunci când căderea de pietre a lovit vehiculul lor. Cel puțin 136 de persoane au murit în alunecări de teren în statul de vest al Maharashtra, recent, după ce ploi abundente au inundat sute de sate și au măturat casele.

India s-a confruntat cu mai multe alunecări de teren dezastruoase în ultimele luni.

De vină ar fi sezonul musonic neobișnuit de aspru, spun autoritățile indiene.

Himachal Pradesh (în hindi Provincia Înzăpezită) este un stat din nordul Indiei. Situat în Himalaya de Vest, este caracterizat printr-un relief extrem.

Himachal Pradesh se învecinează cu teritoriile unionale Jammu și Cașmir și Ladakh la nord, și cu statele Punjab, Haryana, Uttarakhand și Uttar Pradesh la vest și sud, și cu Regiunea Autonomă Tibet a Chinei la est.

Aproape 90% din locuitori trăiesc în mediul rural. Agricultura, horticultura, hidrocentralele și turismul sunt componentele importante ale economiei statului.

Conform unui studiu din 2017 Himachal Pradesh este cel mai puțin corupt dintre statele Indiei.

Sursă foto: Dreamstime.