Alături de Asirom, Allianz Țiriac este cea mai activă companie în ceea ce privește promovarea și vânzarea clauzei decontare directă, împreună cu polița RCA. Această clauză, introdusă prin noua lege RCA sub titlu facultatativ, permite șoferilor asigurați RCA să fie despăgubiți de propria companie, în cazul în care sunt implicați în accidente unde nu sunt vinovați.

În mod normal, dauna șoferului păgubit este achitată de către firma de asigurare a șoferului vionovat, în baza poliței RCA. Cele mai multe polițe RCA din România sunt emise de companiile City Insurance și Euroins, ambele aflate în topul reclamațiilor primite de către ASF.

Pentru autoturisme, persoanele fizice plătesc, la Allianz, 88 lei, tariful fiind acelaşi indiferent de modul în care aceştia optează să o achiziţioneze: online sau direct de la partenerii de distribuţie Allianz-Ţiriac.

Pentru autovehicule transport persoane şi autoutilitare – achiziţionate de persoanele fizice – tariful este 96 de lei.

Pentru persoane juridice, tariful pentru autoturisme este de 153 de lei şi 274 de lei pentruautoutilitare / transport persoane.

Și celelalte societăți de asigurare care vând RCA în România oferă clauza decontare directă, așa cum a mai arătat Capital.

Mai active din acest punct de vedere sunt, în această ordine, Asirom, Groupama, Omniasig și Generali. La Asirom clauza decontare directă pentru un șofer de 39 de ani care conduce un automobil cu capacitate cilindrică de 2 litri costă 52 de lei, la Groupama 189 de lei, la Omniasig 145 de lei și la Generali 144 de lei. Firmele axate exclusiv pe vânzarea de RCA, adică City Insurance și Euroins sunt mai puțin interesate de decontarea directă, dar o au în ofertă la un tarif de 170 de lei, respectiv 200 de lei.