Alexandru Rafila a declarat că este îngrijorat de creșterea accelerată a numărului de infectări și consideră că acesta este efectul unei „campanii ratate de imunizare” și a „diverselor activități”.

,,Suntem în a zecea săptămână de creștere consecutivă a numărului de infectări. Este îngrijorător. Am avut săptămână după săptămână număr tot mai mare de cazuri. La începutul lui august, varianta cea mai pesimistă anunța 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septembrie. Suntem la jumătatea lui septembrie și avem de fapt 4.000 de cazuri.

Interacțiunile au influențat transmiterea

Diversele activități și interacțiuni au influențat această transmitere. Mă preocupă ca această creștere poate să pună în pericol funcționarea normală a școlilor. Trebuie să ne gândim foarte serios ce ne dorim. Eu vreau ca școlile să își desfășoare activitatea normal. (…) E o ratare a campaniei de imunizare, acest mix de eșec dublat de lipsa oricăror măsuri de sănătate publică a dus la această situație de acum”, a precizat Alexandru Rafila, la un post TV. În acest context, poate fi pusă în pericol funcționarea normală a școlilor, a adăugat Alexandru Rafila.

Peste 4000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanț al pandemiei de COVID din România. Potrivit datelor oficiale, avem din nou, sute de infectări, dar și decese. Totodată, situația de la Terapie Intensivă se agravează și ea de la o zi la alta.

Mai exact, potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 15 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.130.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

1.070.645 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.004 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.