Omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a câștigat în instanță procesul pe care îl avea cu TVR, după ce televiziunea publică a lansat informații mincinoase la adresa acestuia. Mai exact, într-o emisiune din ianuarie 2021, TVR l-a prezentat pe Alexander Adamescu drept un condamnat „fugar”, pe numele căruia s-ar fi emis un mandat european de arestare, ca urmare a pedepsei de 4 ani si 4 luni de închisoare primite de catre Adamescu.

Această informație a fost complet eronată fiindcă, la momentul respectiv, Alexander Adamescu, nici măcar nu a fost trimis în judecată. Așadar, nici nu se pune problema de o posibilă condamnare. DNA l-a trimis în judecată pe Adamescu abia în luna iunie a acestui an.

Astfel, miercuri, 15 septembrie 2021, Televiziunea Română a fost obligată de către Judecătoria Sectorului 1 să-i plătească omului de afaceri Alexander Adamescu daune morale de 20.000 de lei.

„Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Obligă pe pârât să plătească reclamantului suma de 20000 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale. Obligă pe pârât să plătească reclamantului suma de 3105 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.09.2021”, se arată în minuta sentinței.

Pentru ce a fost trimis în judecată Alexander Adamescu?

În luna iunie a acestui an, omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, el fiind acuzat că în anul 2013 ar fi remis sume de bani unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în dosare de insolvenţă în care erau implicate firme ale tatălui său.

Procurorii susţin că, în cursul lunilor iunie 2013 şi decembrie 2013, Alexander Adamescu şi Dan Adamescu ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistraţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

Alexander Adamescu a fugit din România, fiind localizat şi arestat în Marea Britanie în martie 2018.

Ulterior, o instanţă britanică a dispus predarea lui, însă Adamescu a solicitat permisiunea de a formula o întrebare în faţa Curţii Supreme din Marea Britanie şi nu poate fi predat până la soluţionarea acestei cereri.

Sursa foto: captura tv