Potrivit CNN, Pacientul infectat, în vârstă de 30 de ani, a fost izolat la un centru medical regional din Everett. Acesta le-a declarat autorităţilor medicale americane că a călătorit în provincia chineză Wuhan, dar nu a vizitat pieţele cu animale, locul de unde se presupune că au contractat virusul majoritatea persoanelor infectate din China. Acum există certitudinea că acest tip de virus se poate transmite de la om la om, dar nu la fel de uşor precum virusul gripal, de pildă.

Virusul a fost depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan, China. Bilanţul deceselor provocate de noua tulpină de coronavirus, asemănătoare virusului gripal, a cărei transmitere de la om la om a fost confirmată de oamenii de ştiinţă, a crescut marţi la şase victime, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri a trecut de 300. 15 membri ai personalului medical din China se află printre pacienţii infectaţi.

Până acum, virusul a fost depistat în șapte ţări. Beijingul a anunţat marţi că a clasat epidemia în aceeaşi categorie cu SARS. Izolarea devine astfel obligatorie pentru persoanele la care boala a fost detectată. Măsuri de carantină pot fi decretate.

Noul coronavirus a fost identificat prima oară în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, şi s-a răspândit în Beijing şi Shanghai. Peste 300 de persoane au fost infectate iar şase au murit, potrivit autorităţilor chineze din sectorul sănătăţii. Săptămâna trecută, Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Statele Unite a început să controleze călătorii din China, pe trei aeroporturi.