Primarul PSD al orașului Pitești, Cristian Gentea, vrea să ia msăuri dure. El are de gând să dea un exemplu, în cazul familiei care a aruncat de trei ori gunoi pe geam, într-o săptămână. Anterior, instituția condusă de el a anunțat, într-o postare pe Facebook, că oamenii vor fi evacuați din blocul social în care locuiesc.

Potrivit lui Gentea, blocul cu pricina sunt 354 de spații locative, garsoniere și apartamente. Acestea au fost repartizate familiilor în urma unui punctaj care se acordă după o anchetă socială.

„Nu neg că oamenii pe care i-am surprins arucând gunoiul pe geam au ocupat spațiul corect. Însă trebuie să dau două-trei exemple, că nu se mai poate! O să vină la mine, că au zeci de copii, că au probleme, nu mă interesează, să fie sănătoși! Le-am atras atenția de atâtea ori, mi-am pierdut răbdarea”, a declar primarul pentru Libertatea.

Edilul s-a supărat că, în urmă cu zece zile, a fost făcută curățenie în zona respectivă, iar acum au început să apară din nou gunoaie.

Primarul este categoric: Există un regulament, dacă nu-l respectă, pleacă!

„Am adunat remorci de gunoi și era totul impecabil. Am montat camere de supraveghere și, după ce a promis că nu mai face mizerie, o familie a luat trei amenzi de la Poliția Locală în doar șapte zile. Îmi pare rău, există un regulament, cu drepturi și obligații, dacă nu-l respectă, pleacă!”, a menționat edilul.

Cristian Gentea a arătat că „acei oameni nu pot fi disciplinați, nu pot să trăiască în comunitate”.

Potrivit edilului, în apropiere se află un liceu, iar oamenii aruncă saltele pe fereastră, direct în curtea școlii”. De altfel, în filmările publicate de primărie se vede un bărbat, aflat la etajul al patrulea, care, după ce-și aprinde o țigară, aruncă pe jos un obiect ce pare fi un pachet gol de țigări.