Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus la nivel global a crescut pentru prima dată cu 400.000 într-o zi, sâmbătă, un record în contextul în care Europa a decis noi restricţii pentru a împiedica propagarea Covid-19, relatează Reuters. Europa a ajuns să fie în ultimele săptămâni noul epicentru al coronavirusului, cu o medie de 140.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână. Europa are mai multe cazuri zolnice decât India, Brazilia şi SUA la un loc.

Din 100 de infecţii semnalate în lume, 34 au fost din ţări europene. Regiunea are un milion de noi cazuri la fiecare nouă zile şi a înregistrat peste 6,3 milioane de cazuri de la startul pandemiei. Mai multe ţăroi europene închis şcolile şi anulează operaţiile opţionale. America Lati a înregistrat aproximativ 27 la sută din totalul cazurilor de coronavirus, această regiune fiind urmată de Asia, America de Nord şi Europa.

Șoc total! Medicamentul folosit pentru COVID, ineficient

Avertismentul dur este transmis de la OMS, care a realizat un studiu în acest sens. Mai exact, Remdesivir ar fi ineficient în cazurile grave de COVID-19. Dexametazona ar fi singurul tratament care oferă rezultate bune.

Potrivit unui studiu OMS, medicamentul Remdesivir nu s-a dovedit eficient în cazurile grave de COVID-19. În schimb, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a precizat că Dexametazona pare a fi singurul tratament care oferă rezultate bune.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că, în curând, secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limita maximă, în contextul în care majoritatea țărilor se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de infectări cu COVID-19. „Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie”, a menționat șeful OMS.

În privinţa terapiilor, Tedros a menţionat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19, anunțând că Remdesivir, medicamentul companiei Gilead, nu s-a dovedit eficient în astfel de cazuri.

Trebuie amintit că Remdesivir a fost printre primele folosite ca tratament împotriva virusului COVID-19 și unul dintre medicamentele folosite recent pentru a-l trata pe președintele Donald Trump.