Șoc total! Medicamentul folosit pentru COVID, ineficient. Avertismentul dur este transmis de la OMS, care a realizat un studiu în acest sens. Mai exact, Remdesivir ar fi ineficient în cazurile grave de COVID-19. Dexametazona ar fi singurul tratament care oferă rezultate bune.

Potrivit unui studiu OMS, medicamentul Remdesivir nu s-a dovedit eficient în cazurile grave de COVID-19. În schimb, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a precizat că Dexametazona pare a fi singurul tratament care oferă rezultate bune.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că, în curând, secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limita maximă, în contextul în care majoritatea țărilor se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de infectări cu COVID-19.

„Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie”, a menționat șeful OMS.

În privinţa terapiilor, Tedros a menţionat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19, anunțând că Remdesivir, medicamentul companiei Gilead, nu s-a dovedit eficient în astfel de cazuri.

Trebuie amintit că Remdesivir a fost printre primele folosite ca tratament împotriva virusului COVID-19 și unul dintre medicamentele folosite recent pentru a-l trata pe președintele Donald Trump.

Medicamentul a primit autorizare de utilizare condiționată de la FDA-ul american pe 1 mai, iar de atunci a fost autorizat pentru a fi folosit în mai multe țări.

Încă din luna iunie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut creşterea producţiei de dexametazonă. De asemenea, grupul a solicitat ca medicamentul ”să fie distribuit rapid în lumea întreagă”, după ce cercetătorii britanici au descoperit că medicamentul îmbunătățește radical șansele de supraviețuire pentru pacienții testați pozitiv cu noul virus COVID-19.

„Din fericire, este vorba despre un medicament ieftin şi există mulţi fabricanţi de dexametazonă în lumea întreagă care, suntem convinşi, pot accelera producţia. Următoarea provocare este creșterea producției și distribuirea rapidă și echitabilă a dexametazonei în toată lumea, concentrându-se pe locul în care este cel mai mult nevoie. Cererea a crescut deja, în urma rezultatelor procesului din Marea Britanie care arată beneficiile clare ale dexametazonei”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.