O nouă avertizare meteo pentru România! Va fi Cod galben peste o mare parte a ţării până la ora 21:00.

Cod galben de averse torenţiale, joi, în multe zone din România

Astfel, potrivit avertizării specialiştilor ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie), joi, 17 iunie, între orele 12:00 şi 21:00, este Cod galben de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Pe parcursul zilei de joi (17 iunie) în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în sud-estul teritoriului, potrivit ANM.

Cod galben în estul ţării joi noaptea şi vineri dimineaţă

Şi asta nu este tot: va fi Cod galben de averse torenţiale şi în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, începând de joi seara şi până vineri la ora 12:00.

Această atenţionare vizează intervalul joi, 17 iunie, ora 21:00 – vineri, 18 iunie, ora 12:00.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp