Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe județe. Care sunt zonele vizate

UPDATE: Coduri prelungite

COD GALBEN de ceață Valabil de la : 31-12-2020 ora 10:00 până la : 31-12-2020 ora 14:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă; Județul Botoşani; Județul Galaţi; Județul Neamţ: zona joasă; Județul Vrancea: zona joasă; Județul Iaşi; Județul Vaslui; Se vor semnala : local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m

COD GALBEN de ninsoare. Valabil de la : 31-12-2020 ora 9:00 până la : 31-12-2020 ora 15:00 In zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90-100 km/h Fenomene asociate : ninsoare

Știre inițială:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă pentru 15 judeţe din Moldova, Muntenia şi Transilvania, în timp ce zone din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara se vor afla sub avertizare de vânt puternic şi ninsoare.

Astfel, în localităţi din judeţele Maramureş, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Ilfov, Suceava şi Harghita se va semnala local ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

În zonele montane din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90-100 km/h şi ninsoare.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează

Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe județe. Care sunt zonele vizate

Vremea de Revelion

acă duminică aveam vreme rea în mai toată țara, cu ninsoare și viscol la munte, de luni situația s-a schimbat radical și s-a făcut din nou foarte cald pentru acest moment al anului. Maximele au ajuns  chiar și la 17 grade, iar de vremea a rămas în același registru chiar și de Revelion.

Două anotimpuri într-unul singur – așa ar putea fi caracterizată vremea din țara noastră în această perioadă.

Dacă timp de două zile iarna și-a arătat colții, iar ninsoarea și vântul puternic au pus stăpânire mai ales pe zonele montane, de acum lucrurile se vor schimba radical. Ne vom bucura din nou de vreme frumoasă, mai degrabă specifică unor zile de primăvară.

”Vom avea temperaturi maxime cuprinse între 6 și 17 grade – 17 grade aici, în extremitatea de sud a țării, 13-14 grade în Capitală și precipitații în restrângere ca arie.

Vor mai fi ninsori în zonele de creastă, în Carpații Meridionali, ploi locale în estul și sud-estul țării, dar din ce în ce mai slabe cantitativ”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe județe. Care sunt zonele vizate