În Bucegi, pe drumul către Piatra Arsă, stratul de zăpadă depășește 5 centimetri iar la peste 2.000 de metri altitudine, la staţia meteo de la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, stratul de nea a ajuns la 26 de centimetri, potrivit ANM.

Drumarii au acţionat în ultimele ore cu 250 de utilaje şi au răspândit aproximativ 1.726 de tone de material antiderapant, informează, sâmbătă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„În perioada 22 noiembrie 2019, ora 17:30 – 23 noiembrie 2019, ora 12:30 drumarii de la CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutiera din ţara noastră cu 250 utilaje şi au răspândit aproximativ 1.726 tone material antiderapant”, este menționat în comunicatul acestora.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat sâmbătă în următoarea modalitate: DRDP Bucureşti a folosit 96 autoutilaje şi a răspândit 715 de tone de material antiderapant; DRDP Craiova a utilizat 66 autoutilaje şi a răspândit 195 de tone de material antiderapant; DRDP Timişoara a folosit 7 autoutilaje şi a răspândit 32 de tone de material antiderapant; DRDP Cluj a utilizat 2 de autoutilaje şi a răspândit 2 de tone de material antiderapant; DRDP Braşov a folosit 23 autoutilaje şi a răspândit 61 de tone de material antiderapant; DRDP Iaşi a utilizat 96 de autoutilaje şi a răspândit 501,5 de tone de material antiderapant; DRDP Constanţa a folosit 31 autoutilaje şi a răspândit 219,5 de tone de material antiderapant.

Se face apel la conducătorii auto, astfel încât să se circule cu atenție și viteza să fie adaptată la condiţiile din trafic. Se recomandă plecarea la drum doar dacă șoferii au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, cu mențiunea că aceștia trebuie să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.