ANM a emis cod galben de vânt puternic

Marți, pe 25 septembrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de vânt puternic. Aceasta este valabilă în 11 județe ale țării până miercuri seară.

Potrivit meteorologilor, marți şi miercuri (26 şi 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea şi Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăşi 70 km/h.

Avertizarea este valabilă până miercuri la ora 21:00, în Bucureşti, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Tulcea şi Teleorman, mai precizează sursa citată.

cod galben 26 septembrie
SURSA FOTO: ANM

Prognoza meteo pentru marți, 26 septembrie

Vremea rămâne însă caldă în România. Va fi soare în majoritatea regiunilor țării. De asemenea, nu putem vorbi despre ploi.

În regiunile sudice și în zonele montane, vântul va bate ceva mai tare, cu 55 de km/h. Marți, pe 26 septembrie, temperaturile vor varia de la 22-23 grade Celsius în estul Transilvaniei și 30 de grade în Muntenia și în sudul Moldovei.

În Dobrogea și Bărăgan, va fi soare în cea mai mare parte a zilei, însă vântul prinde putere. Temperaturile se mențin similare cu cele de ieri. În Bărăgan, vor fi 29 de grade.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, norii apar sporadic, dar vântul va fi destul de insistent, notează Pro TV. Maximele vor ajunge până la 30 de grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina, avem vreme frumoasă și caldă pentru această perioadă a anului. După prânz, termometrele vor indica 28 de grade, iar peste noapte temperaturile coboară până la 10 grade, transmite ANM.

Va fi soare și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Din când în când, vor apărea câțiva nori inofensivi, iar temperaturile vor atinge 28 de grade Celsius.

În vestul țării, va fi, de asemenea, soare. În zona montană se întețește vântul, iar temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului și vor fi 28 de grade, mai precizează sursa citată.

În Transilvania, în primele ore ale dimineții, vom avea ceață în depresiuni. Apoi însă va ieși soarele, iar temperaturile vor ajunge la 28 de grade la Alba Iulia. Pe crestele Meridionalilor va bate vântul cu 40-55 de km/h. Urmează încă o noapte foarte rece în zona depresionară, unde minimele ajung la 4 grade.

În Oltenia, vom avea o zi foarte frumoasă câțiva nori și temperaturi peste mediile perioadei. După prânz, la Râmnicu Vâlcea vor fi 29 de grade.

Va fi cald și în ținuturile sudice. În Lunca Dunării se ating 29 de grade, la Giurgiu. Vom avea soare, câțiva nori și un vânt care poate ajunge la viteze de 55 de km/h.