Alertă meteo ANM. Atenționare meto Cod Galben de ultimă oră. Vremea schimbă foaia imediat după Paști

Vremea se strică în aceste zile și codurile galbene au început deja să apară încă din a doua zi de Paști.

Cod galben de vânt puternic pentru mai multe zone din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni după-amiaza atenţionări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului pentru judeţele Braşov, Giurgiu şi Teleorman, valabile până la ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, în zona joasă a judeţului Braşov şi în Braşov, Săcele, Codlea, Râşnov, Prejmer, Tărlungeni, Feldioara, Ghimbav, Dumbrăviţa, Hărman, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Sânpetru, Budila, Măieruş, Crizbav se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 55-65 km/h.

Vânt puternic, cu rafale de 55-60 de kilometri/oră, se va semnala şi în judeţele Giurgiu şi Teleorman. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va fi vremea în zilele următoare

Marți, meteorologii ANM indică faptul că vremea se va răci şi în zonele de sud şi sud-est, devenind ușor răcoroasă pentru această dată în toată țara. Cerul, mai mult senin în mare parte a teritoriului, va avea unele înnorări ziua în sud-est și la munte, iar spre sfârșitul nopții în vest – sud-vest, dar numai izolat și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile vor urca până la 22 de grade Celsius în sudul ţării, iar pe litoral vor fi 14 grade. Temperaturile minime se vor încadra între -2 grade Celsius în estul Transilvaniei și 12 grade în Dealurile de Vest.

Miercuri, vremea se va încălzi miercuri, dar va deveni ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, local în zonele montane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele înalte de munte, precum și, local și temporar, în est și nord-vest.

Mercurul din termometre va incida între 25 de grade Celsius în sudul extrem şi 15-17 grade la malul mării. Temperaturile minime vor scădea până la 5-13 grade. Noaptea, izolat, se va semnala ceață.

Alertă meteo ANM. Atenționare meto Cod Galben de ultimă oră. Vremea schimbă foaia imediat după Paști