Rusia reacționează la apelul autorităților ucrainene: Este o provocare grosolană. Ar putea schimba echilibrul puterii

Declarația făcută de Maria Zakharova a venit după vicepremierul ucrainean, Aleksei Reznikov, nu a exclus anterior apariția sistemelor americane de apărare aeriană în Ucraina împreună cu personalul militar.

În acest context, analiștii reamintesc că nu este prima dată când Kievul a cerut să i se furnizeze astfel de arme, dar Washingtonul a ignorat până acum aceste solicitări, conform informațiilor transmise de rt.com

Apelul Ucrainei de a implementa sisteme de apărare aeriană din SUA

Reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la postul TV „Pervîi kanal” că apelul Ucrainei de a implementa sisteme de apărare aeriană din SUA pe teritoriul țării dovedește natura provocatoare a politicii Kievului în regiune

„Aceasta, cred, este dovada în acest caz… politica provocatoare a Ucrainei, atât în regiune, cât și în raport cu Rusia. Este o dovadă a intențiilor SUA în ceea ce privește construirea relațiilor cu Ucraina, atunci când aceste relații sunt centrate pe factorul rusesc”, a spus aceasta, potrivit sursei menționate.

De asemenea, Leonid Sluțki, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, a exprimat o poziție similară. Pe canalul său de pe Telegram, el a numit cuvintele lui Reznikov drept o provocare grosolană.

„Declarația lui Reznikov în sine este o provocare grosolană. Desfășurarea apărării aeriene a SUA în Ucraina ar putea schimba echilibrul puterii nu numai în regiune, ci și dincolo de granițele sale”, a scris politicianul.

Declarația făcută de vicepremierul Ucrainei

Amintim că în ziua de 10 august, vicepremierul Ucrainei, Aleksei Reznikov, a declarat că sistemele americane de apărare aeriană ar putea fi desfășurate pe teritoriul țării.

„Este important să se extindă pachetul de securitate pentru Ucraina, în primul rând prin desfășurarea forțelor de apărare aeriană, chiar și prin desfășurarea unor unități americane. Legislația noastră permite acest lucru”, a transmis Reznikov, după o întâlnire cu șeful Fundației Jamestown, Glen Howard.

Sursă foto: Dreamstime