UPDATE

În dimineața zilei de astăzi, 22 noiembrie 2020, în incinta Spitalului CF Cluj-Napoca, la una dintre toaletele de la etajul întâi a fost sesizat un început de incendiu, la un corp de iluminat. Au fost alertați pompierii. În urma planului de intervenție, în astfel de situații, de la nivelul instituției s-a intervenit punctual pentru neutralizarea începutului de incendiu.

A existat o degajare minoră de fum. Degajarea de fum a afectat etajul întâi, acolo unde se află secția boli interne. La momentul respectiv, pe secția respectivă erau internați 11 pacienți. Pentru 3 dintre ei s-a decis mutarea în alte saloane, pentru siguranța lor.

Până la sosirea echipajelor de pompieri (câteva minute) începutul de incendiu a fost neutralizat de către echipele de intervenție de la nivelul Spitalului CF Cluj-Napoca, nemaifiind nevoie de intervenția ISU. Menționăm că niciun pacient și nicio persoană angajată a Spitalului nu a necesitat intervenție de specialitate în urma acestui incident, au anunțat cei de la ISU.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Este alertă în România. O informație de ultim moment a panicat pe toată lumea. După incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamț, unde și-au pierdut viața mai mulți pacienți, am fost aproape de o altă nenorocire.

Alertă în România

Totul s-a întâmplat în urmă cu doar câteva minute într-o altă parte a țării. Este vorba despre Cluj Napoca.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat în această dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni la un incendiu, la Spitalul Universitar CFR din Cluj Napoca.

A fost nevoie de evacuarea a trei pacienți. În saloane se aflau 11 pacienți în momentul izbucnirii incendiului. Potrivit reprezentanților ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș. Acesta a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienți internați la Spitalul CFR.

Baia în care a izbucnit incendiul deserva pacienții din secția Interne, din mai multe salaoane, iar accesul se făcea din hol. 11 pacienți se aflau in saloane, în momentul izbucnirii incendiului.