Europarlamentarul Dacian Cioloş susține că USR-PLUS nu va renunța la ideea potrivit căreia primarii trebuie să fie aleși în două tururi. Totodată, el a subliniat faptul că acesta este obiectivul formațiunii politice, care în prezent caută să construiască o majoritate în Parlament.

„Nu vom renunţa la idee, chiar dacă nu e în programul de guvernare ca atare. (…). Nu vom renunţa la idee, pentru că e un obiectiv pe care îl avem şi vom căuta să constituim o majoritate în Parlament”, a spus Dacian Cioloș, la Teleorman.

În același timp, copreședintele formațiunii politice susține că UDMR nu susține acest tip de proiect, însă speră ca în timp aceștia să se lase convinși. În caz contrar, USR PLUS mai are un plan și anume construirea unei majorități în Parlament.

Dacian Cioloș vrea alegeri în două tururi

Dacian Cioloș a mai subliniat faptul că pentru a crește calitatea aleșilor locali și a primăriilor, această idee este cea mai bună soluție. În acest mod, edilii vor fi reprezentativi, iar candidații vor avea o susținere puternică în comunitate.

”Din păcate, în Coaliţie, UDMR ne-a spus de la început că nu susţine un astfel de proiect. Să vedem dacă în timp îi putem convinge şi pe ei. Dacă nu, sper să construim o majoritate om cu om în Parlament, pentru că nu vom renunţa la această idee. E un element esenţial pentru a creşte, din punctul nostru de vedere, pentru a creşte calitatea aleşilor locali şi a primarilor, ei să fie mai reprezentativi şi să aibă acolo acces candidaţi care chiar au o susţinere suficient de puternică în comunitate”, a spus Cioloş.

Amintim faptul că surse din USR PLUS au declarat pentru stiripesurse.ro, că în interiorul formațiunii politice circulă varianta unei ‘majorități tacite’ cu AUR pentru ca primarii să fie aleși din 2024 în două tururi de scrutin, dacă UDMR nu este de acord cu reforma sistemului electoral.