Vești extrem de importante venite de la Palatul Victoria. Executivul Orban urmează să ajute toate școlile din România. Este vorba despre un ajutor bănesc neramburabil care urmează să fie aprobat în ședință de Guvern pentru ca banii să ajungă cât mai repede în teritoriu.

Ajutor financiar din partea Guvernului

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de luni, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020 – 2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2.

„Vor fi achiziţionate prin POC tablete pentru uz şcolar cu acces la internet, precum şi alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu online pentru 400.000 elevi. În ceea ce priveşte investiţiile din cadrul POIM, vor fi achiziţionate echipamente de protecţie medicală de tip dezinfectanţi şi containere mobile sanitare în cadrul unităţile şcolare”, conform notei de fundamentare a proiectului.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă aflat pe ordinea de zi vizează modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, pentru abrogarea unor prevederi legale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Totodată, pe agenda Executivului, se află memorandumul „Decizie privind participarea sau neparticiparea României la Fondul pan-european de garantare pentru COVID-19, implementat de Banca Europeană de Investiţii”.

Un alt memorandum vizează negocierea unui acord guvernamental România – Kuweit privind cooperarea în combaterea criminalităţii organizate şi a terorismului, conform Agerpres.