Proiectul va genera peste 568 de locuri de muncă și contribuții directe la bugetul de stat și bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro, se menționează în comunicatul remis de Ministerul Finanțelor.

Potrivit sursei citate, acesta este primul acord pentru finanțare emis în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014, schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională având ca obiectiv stimularea investițiilor în active fixe de înaltă tehnologie cu impact major în economie. Finanțările pe această schemă sunt disponibile începând cu luna noiembrie 2014, bugetul anual alocat fiind de peste 100 milioane euro.

“Vom continua să utilizăm măsurile de sprijin de tipul ajutorului de stat pentru a încuraja investițiile viabile, care creează noi locuri de muncă. Vom lansa noi scheme de ajutor de stat, iar pe cele existente le vom modifica pentru a facilita accesul la aceste finanțări. De asemenea, vom reduce și plafoanele de finanțare pentru ca și firmele mici să aibă acces la aceste finanțări”, a declarat ministrul Finanțelor Publice.


Grupul Bosch a intrat pe piața românească în anul 1994. Până în prezent grupul a realizat investiții în valoare de aproximativ 180 milioane de euro și are 2.400 de angajați.

La jumătatea lunii aprilie, Bosch a intensificat activitățile locale de cercetare și dezvoltare în Cluj și a deschis oficial un nou centru IT.Pe lângă noul centru de cercetare și dezvoltare şi unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deţine în Blaj două unități de producție pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara.

La Bucureşti îşi are sediul o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Pe lângă acestea, firma BSH Hausgeräte GmbH este reprezentată în capitală printr-o societate de distribuţie de aparate electrocasnice.

În vara anului 2013, Fabrica din Blaj a fost extinsă semnificativ, iar lucrările aferente şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat circa 50 de milioane de euro. Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj a început producția senzorilor de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, dedicaţi industriei auto. 

Dacă la începutul anului 2013 în cadrul frabricii de la Blaj activau circa 570 de salariați, la finele anului numărul de personal a crescut cu 300 de persoane ca urmare a noii unități deschise pe o suprafaţă de 21.000 de metri pătraţi.