Tranzacția urmărea vânzarea „Statuii unităţii”, un monument de aproape două ori mai înalt decât Statuia Libertăţii.

Escrocii, o tagma înfloritoare

Reprezentanţii Ministerului Indian de Interne au punctat cu această ocazie și faptul că s-a constatat o creştere cu 86% a criminalităţii cibernetice în ultimele patru săptămâni, escrocheriile variind de la reîncărcarea gratuită a creditului pentru telefonie mobilă până la oferte de abonamente gratuite la Netflix.

Potrivit poliţiei şi specialiştilor în securitate, escrocii informatici au creat versiuni false ale interfeţei de plăţi pentru „PM CARES Fund”, fond creat în India pentru susţinerea eforturilor de intervenţie şi combatere a focarului de coronavirus, care sunt înşelător de asemănătoare cu originalul, motiv pentru care numeroşi indieni şi persoane care nu sunt rezidente în India (NRI) să cadă pradă înşelăciunii.

„Am primit peste 8.300 de plângeri de la persoane fizice din India şi NRI care au donat mii de dolari în conturi false”, a declarat un înalt reprezentant din Ministerul de Interne, adăugând că procesul de recuperare este o sarcină complexă.

Profitorii de COVID

Centrul indian de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-In – şi ReBIT, ramura tehnologică a Reserve Bank of India, a emis recent avertismente privind ameninţările şi escrocheriile informatice şi a solicitat instituţiilor financiare să fie atente.

„Serviciul Secret al SUA a avertizat, de asemenea, naţiunile că în vremuri de incertitudine şi creşterea a activităţii online, infractorii cibernetici lucrează activ la exploatarea actualei situaţii COVID-19 cu atacuri menite să profite de aceasta”, a declarat Nitin Bhatnagar, reprezentant al PCI Security Standards Council.