Afacerea care interesează peste două milioane de români. NN Pensii a realizat un plasament important la sfârșitul lui 2020, din activele la care contribuie cu o parte din salariul brut lunar circa 2 milioane de salariați din România.

Administratorul de pensii private a investit o sumă de aproximativ 220 de milioane de lei în titluri Nuclearelectrica.

Afacerea care interesează peste două milioane de români. Tranzacție importantă pe piața de capital

NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private Pilon II din România, a intrat pe ultima sută de metri din 2020 în acţionariatul producătorului de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN), una dintre cele mai mari companii ale statului român, prin achiziţia celei mai mari părţi a pachetului scos la vânzare de Fondul Proprietatea.

Astfel, NN Pensii, administrator al fondului la care contribuie cu o parte din salariul brut lunar circa 2 milioane de participanţi, a ajuns la final de 2020 la o deţinere de 4,12% din Nuclearelectrica, adică o investiţie de 222 milioane de lei, ceea ce îl face al doilea cel mai mare acţionar al companiei, după statul român (82,5%).

Pe 23 decembrie 2020, la ora 17:57, în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN).

Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat, scrie zf.ro.

Cel mai mare fond de pensii private din România

Din aceste 14,1 milioane de acţiuni, NN Pensii a cumpărat 12,45 milioane de acţiuni, arată sursa citată.

Preţul la care a fost încheiată tranzacţia a fost de 16,86 lei pe acţiune, acelaşi ca cel din piaţa regs.

Aceasta a fost cea mai mare tranzacţia specială la Nuclearelectrica de la listarea din 2013 încoace, mai scrie sursa citată.

NN Pensii este cel mai mare fond de pensii private din România, cu active de 26,9 miliarde de lei la februarie 2021, cele mai recente date ale ASF, şi un număr de 2 milioane de participanţi.