Adrian Streinu Cercel, va candida la alegerile parlamentare pe lista PSD București, după ce epidemiologul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat de asemenea că va candida la Camera Deputaților tot pe listele social-democraților. Întrebat dacă își va da demisia din funcția de manager al spitalului, Streinu Cercel a declarat că i se pare normal să demisioneze când va ajunge în Parlament.

„În momentul când voi deveni membru al Parlamentului României voi părăsi această funcție”, a declarat duminică Adrian Streinu Cercel.

Acesta va ocupa poziția a doua pe lista PSD pentru senat, după Gabriela Firea.

Medicul a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti.

„Am acceptat invitaţia de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti. Sistemele de sănătate din lume nu mai seamănă absolut deloc, nimic cu nimic nu mai seamănă, niciun spital nu mai seamănă cu un spital de-adevăratelea. Va trebui să recreionăm aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, şi, din păcate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru şi o voi face cu tot dragul pentru români”, a spus Streinu-Cercel.

Duminică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că profesorul Adrian Streinu – Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a răspuns invitaţiei partidului de a se alătura listei de candidaţi social-democraţi pentru viitorul Parlament al României.

„Astăzi doresc să îi mulţumesc domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitaţia a mea şi a doamnei Firea de a se alătura noilor specialişti care vor face parte din viitorul Parlament al României. Domnul profesor este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia. Eu vreau să îl asigur pe domnul profesor, pe care câteodată îl deranjez şi la ora 1 noaptea, că astăzi dânsul nu face un legământ sau o promisiune PSD, ci face un legământ în continuare cu românii şi dorim ca Parlamentul să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia. (…) După venirea profesorului Rafila am constatat şi eu un atac la familia lui, ştiind atât eu, cât şi domnul prim-ministru Orban foarte bine adevărul. Sunt ferm convins că şi dumneavoastră personal şi familia dumneavoastră va fi atacată de aceşti oameni mici care nu văd dimensiunea dezastrului sanitar din acest moment din România. Îmi cer scuze dumneavoastră şi familiei dumneavoastră, profesorului Rafila şi familiei sale pentru acest inconvenient pe care trebuie să îl suportaţi pentru faptul că v-aţi decis să faceţi parte din viitorul Parlament”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Sursă foto: INQUAM / Octav Ganea