Adrian Mutu pregătește calificarea Naționalei în sferturile Euro U21. Selecționerul spune că echipa va juca la victorie cu Germania.

Pentru ambele echipe o să fie însă dificil din cauza oboselii, spune antrenorul român.

Adrian Mutu pregătește calificarea Naționalei U 21. Încă un meci cu Germania

Selecţionerul naţionalei de tineret, Adrian Mutu, a declarat, luni, că nu face calcule înaintea meciului decisiv cu Germania din faza grupelor turneul lui final al CE şi că echipa lui va juca la victorie.

”Îmi aduc aminte foarte bine acel meci (n.r. – de la ediţia precedentă), era un meci foarte important pentru noi în acel moment, dar şi pentru Germania, noi era pentru prima dată în semifinale şi ne aşteptam să câştigăm, dar Germania a fost echipa mai bună pe teren şi a câştigat.

Acum este o poveste diferită. De-a lungul timpului, România a avut mereu meciuri grele şi cu echipele germane. Mă aştept mâine la o performanţă foarte bună a adversarilor, ştim foarte bine că sunt buni, sunt pe primul loc în grupă acum, dar şi noi avem acelaşi număr de puncte şi ne luptăm pentru primul loc.

Pentru mine, Germania este o pretendentă la titlu, dar în acest moment avem încredere mare în noi înşine şi mâine vom lupta pentru fiecare centimetru de teren şi vom încerca să câştigăm.”, a declarat Adrian Mutu, într-o conferinţă de presă.

”Mă aştept la un meci greu”

”Nu ne facem calcule, nu le-am făcut nici la început, nu le facem nici acum, este ultimul meci din grupă, un meci important cu o echipă foarte bună, cu candidată la titlu, în opinia mea, aşa cum este şi Olanda.

Cu o victorie suntem calificaţi, iar mâine vom merge pe o victorie, ca întotdeauna. Majoritatea fotbaliştilor e născută în 98, asta îi face fizic să fie mai puternici decât băieţii din echipa noastră.

Au fost superiori întotdeauna la nivel fizic. Am văzut meciurile lor din grupă, au demonstrat că sunt puternici nu numai cu Ungaria, când au avut un meci uşor, dar au demonstrat-o şi în meciul cu Olanda.

Mă aştept la un meci greu, în care ei nu vor sta şi nu vor juca la meci egal şi vor dori să câştige. Pentru ambele echipe o să fie şi mai dificil din cauza oboselii, pentru că să joci cu copiii aceştia la trei zile nu e uşor, dar suntem gata de luptă, ne vom bate pentru fiecare minge şi suntem gata să jucăm mâine la victorie.

Marco Dulca şi Adi Petre sunt gata să intre în locul lui Marin şi al lui Ganea.”, a mai spus el, potrivit news.ro.

”Aici ritmul este mult mai bun decât în campionatul nostru”

”Moruţan este un jucător cu calităţi tehnice unice, probabil la el s-a simţit oboseala, pentru că jucătorii FCSB-ului care sunt al under 21 au avut şi un derbi înainte de acest turneu final, cu CFR.

Aici ritmul este mult mai bun decât în campionatul nostru, ce se întâmplă la under 21, şi probabil a simţi că era puţin obosit. Nu i-am reproşat nimic, că a fost prea egoist sau ceva de genul acesta, pentru că de la el mă aştept ca în anumite faze să insiste pe driblinguri şi pe execuţile sale, care de multe ori sunt de excepţie, nu numai assist-uri, dar şi goluri (…).

Nu am ce să-i reproşez. Mi-aş fi dorit să înscrie sau să aibă la fiecare meci un assist în cont, dar nu s-a întâmplat acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu a avut o contribuţie la cele patru puncte pe care le-am obţinut până acum.

A alergat mult pentru echipă, a avut o poziţie bună tactică şi sper ca la următorul meci să spargă gheaţa şi să dea gol.

Nu pot să vă spun dacă Octavian Popescu va fi mâine titular sau nu, dar e un jucător extraordinar, cu calităţi extraordinare. Într-adevăr, nu are maturitatea necesară, fiind foarte tânăr, dar cred pe viitor va fi un pilon de bază la under 21 şi la naţionala României.”, a arătat selecționerul.

”Nu mă supăr când sunt criticat”

”El este pe drumul cel bun, are o inteligenţă fotbalistică extraordinară, are şi intelgenţă tactică, ceea ce mă bucură pentru că îl va ajuta mult pe viitor. Nu de la el aşteptăm să fie decisiv la această vârstă, el este mai mic cu 4-5 ani decât unii şi la această vârstă se simte diferenţa de ani.

Dar când a fost chemat, a arătat din ce pastă este făcut, a arătat ce talent are şi îi prevăd un viitor strălucit. Sunt oameni de fotbal care vorbesc şi îşi dau cu părerea despre under 21, e foarte bine, îi ascult, mă gândesc la ceea ce spun, nu mă supăr când sunt criticat sau îmi fac sugestie că unii jucători trebuie să joace.

Radu Drăgușin este un jucător extraordinar, la fel ca Tavi, are şi el 18 ani şi e încă tânăr. Să nu uităm că a jucat doar câteva minute pentru Juventus şi poate dacă era aruncat de la început pe teren, să nu-l fi cuprins emoţia turneului şi să fi făcut o greşeală.

În loc să ardem etapele cu inteligenţă şi calculat, probabil pentru el nu ar fi fost bine. Nu trebuie să punem prea mare presiune pe ei, pe copii, pentru să sunt foarte tineri şi trebuie să se maturizeze.”, susține Mutu.

Acuze de rasism la adresa Ungariei

”Uneori mă bazez pe experienţa unui jucător ca Ciobotariu, care joacă la echipa campioană a României, a avut antrenori foarte buni, ştie ce înseamnă să joci cu presiune imensă pe umeri, de aceea am făcut alegerea asta.

Toţi cei patru fundaşi centrali au valori apropiate şi mă bucur că am de unde alege şi sper să fiu la fel de inspirat şi în meciul cu Germania. Nu înseamnă că nu pot să greşesc, dar sunt alegerile mele şi eu voi răspunde de ele şi rezultatul echipei pe viitor.

Nu am auzit ce s-a întâmplat pe teren, nu ar fi fost prea inteligent din partea lor să strige în gura mare, mai ales în engleză, anumite fraze rasiste, pentru că probabil ar fi fost eliminaţi imediat de arbitru.

Mi-au povestit după aceea băieţii ce s-a întâmplat, e un lucru foarte urât pentru că aceste lucruri se duc dincolo de fotbal şi e vorba de un respect şi astfel de lucruri nu sunt binevenite şi nu au loc în sport în general, nu numai în fotbal. Sper ca UEFA să ia decizia cea mai corectă pentru binele tuturor”, a mai spus Adrian mutu.

România va evolua, miercuri, de la ora 19.00, împotriva Germaniei, în ultimul meci din Grupa A a turneului final al Campionatului European under 21.