Un celebru antrenor român a fost condamnat la închisoare. Tribunalul Dolj a decis că Adrian Mititelu va sta 5 ani în spatele gratiilor. El e patronul echipei FC U Craiova 1948. Adrian Mititelu va fi închis pentru evaziune fiscală în formă continuată, arată Agerpres.

Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost dată miercuri într-un dosar care îl vizează pe Adrian Mititelu. Acesta, împreună cu Ştefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea, Iancu Crăciunoiu, Gigel Preoteasa, Nuţi Claudia Negru (fosta Preoteasa), Daniel Roşianu şi Fănel Trandafir, a fost trimis în judecată de DIICOT. S-a întâmplat în 2014. Acuzațiile vizau săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii.

Instanţa i-a achitat pe inculpaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, spălare de bani şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii. I-a obligat la plata prejudiciului adus statului în sumă totală de 18.607.330 lei. La acesta se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate. Din această sumă, Adrian Mititelu şi Gheorghe Sorin Joavină sunt obligaţi, în solidar, la plata sumei de 18.240.910 lei.

Adrian Mititelu are o serie de drepturi interzise

“Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată”, se arată în decizia instanţei.

Acesta a fost condamnat, în noiembrie 2020, de Curtea de Apel Craiova la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Pedeapsa a fost executată în regim de detenţie. Din acest motiv, Tribunalul Dolj a contopit pedepsele. Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Adrian Mititelu pentru că ar fi iniţiat şi constituit, în anul 2003, un grup infracţional organizat. Acesta a activat până în anul 2006. La grup au aderat şi ceilalţi inculpaţi. Scopul asumat ar fi fost comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme MAXITEC, respectiv Regional Media din judeţul Dolj.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost evaluat la 5,32 milioane euro.