Tatăul lui Virgil musta se numea Horia Musta și a avut doi băieți Ioan şi Virgil.

Medicul Virgil Musta a devenit cunoscut datorită numeroaselor vindecări ale pacienților cu noul coronavirus, însă nici fratele său nu este mai prejos. Ioan Musta este și el doctor în Timișoara, mai exact, gastroenterolog la Spitalul Clinic Muncipal de Urgenţă Timişoara.

Totodată, cei doi frați continuă să fie apropiați. Virgil și Ioan Musta deţin şi clinica privată Profilaxis din Timişoara.

S-a implicat în pandemia de coronavirus

În timp ce fratele său se ocupa de vindecarea pe bandă rulantă a românilor infectați, medicul Ioan Musta, un gastroenteorolog de excepție, nu stătea degeaba.

Acesta a lansat în urmă cu câteva luni, la finalul stării de urgență un avertisment dur către autorități cu privire la situația din spitale.

„Am avertizat in urma cu ceva timp ca daca nu vom testa de covid19 pacientii care intra in spital si personalul sanitar, vor pica pe rand toate spitalele non covid19 si imbolnavim personalul sanitar.

In ultima vreme au aparut in spatiul public tot felul de interpretari, tot felul de pareri, tot felul de dezinformari referitor la ceea ce se intampla in zonele medicale, mergand pana la amenintari cu dosare penale, ceea ce m-a determinat sa va fac o radiografie a modului in care se desfasoara activitatea in sectorul medical.
Avem spitale destinate tratamentului covid19. In principal sunt spitale de boli infectioase sau pneumologie. Sunt cele mai bine dotate cu echipamente de protectie si medicamente (cum este si normal!)
NU INTERNEAZA DECAT PACIENTI COVID19 CONFIRMATI PRIN TEST ARN. Chiar si asa, daca administratia lor si medicii s-ar fi lasat pe echipamentele venite de la nivel central, acestea ar fi fost insuficiente.
Astfel, acolo unde medicii prin comportamentul lor, prin renumele pe care il aveau in comunitatea locala si printr-o atitudine responsabila, s-au straduit sa-si asigure, prin relatii personale, completarea echipamentelor de care duceau lipsa”, spunea fratele lui Virgil Musta în urmă cu ceva timp.