Adevărul despre Raluca Turcan! Care a fost cel mai mic salariu pe care l-a primit ministrul Muncii

În cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” a lui Radu Tudor, jurnalista Gina Vicariu a întrebat-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, dacă a avut vreodată un loc de muncă în mediul privat și ce funcție și salariu a avut.

Raluca Turcan a precizat că este fericită că a primit astfel de întrebări pentru că o fac să se gândească la începuturile ei profesionale. Ministrul Muncii a povestit că a terminat ASE-ul și că primul loc de muncă a fost în mediul privat.

“Vă mulțumesc foarte mult pentru această întrebare. Mă face să mă gândesc la începuturile mele profesionale. Am absolvit ASE-ul, Facultatea de Relații Economice Internaționale cu dorința de a intra în mediul de business și primul meu job a fost în sectorul privat.”, spune ministrul.

Care a fost primul loc de muncă al șefei de la Muncă

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a precizat că primul loc de muncă l-a avut ca și consilier de relații publice și că avea un salariu foarte mic, fiind nevoită să primească bani de la părinții ei.

”Am intrat ca și consilier de relații publice, pentru că m-am specializat pe relații publice, și aveam un salariu atât de mic încât abia așteptam să-mi mai trimită ai mei niște bănuți de acasă și țin minte și acum că mergeam la Gară, pentru că îmi trimiteau coletul prin tren, și primeam și mâncare, dar și niște bănuți puși undeva într-un buzunăraș de către părinți.”, a spus ministrul.

”Viața m-a condus în sectorul public”

Raluca Turcan a mai spus că, după perioada în care a avut un salariu foarte mic, și-a dat seama că în mediul privat se pot obține venituri mai mari. Ea a mai spus că viața a condus-o în mediul public dar că, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar începe tot în mediul privat.

”Deci, da, am lucrat și în mediul privat, am avut și salariu foarte mic, dar după aceea dacă am văzut că mediul privat e un mediu propice în care poți să obții venituri mai mari. Ulterior, viața m-a condus în sectorul public, însă dacă ar fi să o iau de la capăt, să știți că aș începe tot cu mediul privat”, a mărturisit Raluca Turcan.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Calin